Archive for August, 2018

3 Tempat Makan Best Western Di Paka, Terengganu

3 Tempat Makan Best Western Di Paka, Terengganu

| August 30, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Paka, Terengganu | Khalifah Media Networks – Jom ubah angin merasa makanan di tempat lain pula, asyik ke tempat makan yang sama saja. Tapi kat mana ya? Jangan risau, kali ini kami kongsikan pula tempat makan best yang anda boleh kunjungi. Di sini kami memberi tiga pilihan tempat makan […]

Continue Reading

Hukum Imam Terlupa Baca Al-Fatihah Dan Cara Ganti Jika Terlupa.

Hukum Imam Terlupa Baca Al-Fatihah Dan Cara Ganti Jika Terlupa.

| August 30, 2018 | 0 Comments

Hukum Imam Terlupa Baca Al-Fatihah Dan Cara Ganti Jika Terlupa. | KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Surah Al-Fatihah merupakan salah satu rukun dalam solat. Jika tidak membacanya sudah pasti solat yang kita dirikan tidak sah. Bagaimana pula jika dalam keadaan terlupa membaca surah al-Fatihah? Jika baru teringat terlupa baca al-Fatihah ketika rukuk apa perlu buat?   […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Dungun, Terengganu

3 Tempat Makan Best Western Di Dungun, Terengganu

| August 29, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Dungun, Terengganu | Khalifah Media Networks – Kebiasaannya bila kita sampai di sesuatu tempat yang jarang kita pergi, bila perut mula lapar, kita pun akan bertanya, “mana tempat makan best kat sini?”. Kan ? Di sini kami memberi tiga pilihan tempat makan best western yang sedap di Dungun, Terengganu. […]

Continue Reading

Hukum Mendandan Rambut Dan Mandi Wajib Rambut Gaya Dreadlock.

Hukum Mendandan Rambut Dan Mandi Wajib Rambut Gaya Dreadlock.

| August 29, 2018 | 0 Comments

Hukum Mendandan Rambut Dan Mandi Wajib Rambut Gaya Dreadlock. | KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Di luar sana sudah pasti kita dapat melihat pelbagai jenis fesyen rambut yang digayakan oleh lelaki mahupun perempuan. Yang menarik perhatian apabila ada yang membuat gaya rambut Dreadlock, terfikir juga, bagaimana mereka mendandan rambut gaya itu. Sebab rasa macam susah. Disini […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Marang, Terengganu

3 Tempat Makan Best Western Di Marang, Terengganu

| August 28, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Marang, Terengganu | Khalifah Media Networks – Perkara penting difikirkan jika tiba disesuatu tempat yang baru dikunjungi adalah dimana tempat  menjamu selera. Sudah semestinya kita mahukan tempat makan yang sedap dan selesa untuk makan kan? Usah runsing, disini ada 3 pilihan kami cadangkan pada anda tempat makan best western […]

Continue Reading

Hukum Solat Dalam Gereja.

Hukum Solat Dalam Gereja.

| August 28, 2018 | 0 Comments

Hukum Solat Dalam Gereja. | KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Baru- baru ini viral satu video seorang lelaki yang masuk solat ke dalam sebuah rumah ibadat agama lain. Mungkin dia tak perasan atau sebaliknya. Artikel ini bukan disebabkan video itu tetapi artikel ini hanya ingin menjelaskan hukum jika kita solat di dalam gereja atau rumah ibadat […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Kuala Terengganu, Terengganu

3 Tempat Makan Best Western Di Kuala Terengganu, Terengganu

| August 27, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Kuala Terengganu, Terengganu | Khalifah Media Networks – Mesti kita sesekali nak juga ubah angin nak makan kat tempat lain pula, asyik ke tempat makan yang sama saja. Tapi kat mana ya? Jangan risau, kali ini kami kongsikan pula tempat makan best yang anda boleh kunjungi. Di sini kami memberi […]

Continue Reading

Hukum Guna Benang Hitam Kepada Bayi Yang Sering Menangis.

Hukum Guna Benang Hitam Kepada Bayi Yang Sering Menangis.

| August 27, 2018 | 0 Comments

Hukum Guna Benang Hitam Kepada Bayi Yang Sering Menangis. | KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Semua bayi menangis pada masa-masa tertentu. Mereka perlu menangis. Bayi baru lahir yang sihat pun akan menangis juga selama satu hingga tiga jam sehari.     Oleh kerana mereka tak dapat membuat apa-apapun untuk diri sendiri, bayi bergantung kepada orang lain […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Gong Badak, Terengganu

3 Tempat Makan Best Western Di Gong Badak, Terengganu

| August 26, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Gong Badak, Terengganu | Khalifah Media Networks – Jika anda bercadang untuk ke negeri Terengganu, sama ada atas urusan kerja mahupun pulang ke kampung halaman. Jangan risau jika anda penggemar makanan western food tetapi tidak tahu kat Terengganu ni dimana ada kedai western. Usah pening kerana kami akan bantu […]

Continue Reading

Hukum Suara Orang Perempuan.

Hukum Suara Orang Perempuan.

| August 26, 2018 | 0 Comments

Hukum Suara Orang Perempuan. | KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Sudah pasti ramai tertanya-tanya benarkah suara wanita itu adalah aurat?. Mungkin ada setengah dari kita pernah mendengar suara wanita itu aurat dan sebaliknya. Untuk menjelaskan hal ini, kami mengambil satu artikel dari Mufti Wilayah Persekutuan sebagai rujukan kita bersama. Semoga Bermanfaat. Alhamdulillah, pujian dan syukur kepada […]

Continue Reading