Archive for November, 2019

Resepi Masakan Breakfast Sandwich Ala Western

Resepi Masakan Breakfast Sandwich Ala Western

| November 30, 2019 | 0 Comments

Resepi Masakan Breakfast Sandwich Ala Western | Sarapan merupakan sajian penting yang perlu diambil oleh setiap orang. Sarapan pagi membantu membekalkan tenaga untuk anda melakukan aktiviti harian. Untuk menjadikan hari anda lebih cergas dan produktif, kami sediakan resepi sarapan pagi breakfast sandwich ala western yang cukup ringkas dan sedap untuk anda semua nikmati. Jom kita […]

Continue Reading

Resepi Dorayaki Versi Bujang

Resepi Dorayaki Versi Bujang

| November 30, 2019 | 0 Comments

Resepi Dorayaki Versi Bujang| An! An! An! Totemo daisuki Dora…..yaki. Eh, eh ternyanyi pulak. Hihi dah lama tak tengok kartun doraemon ni, menjak-menjak dah makin meningkat dewasa ni. Dulu masa kecik-kecik tergugat tengok Doraemon ni yang asyik makan Dorayaki je sampai buat kami pun teringin nak makan dorayaki tapi mana nak cari kan. Kali terakhir […]

Continue Reading

Resepi Cara Buat Melon Bingsu

Resepi Cara Buat Melon Bingsu

| November 29, 2019 | 0 Comments

Resepi Cara Buat Melon Bingsu | Hai korang cuti hujung minggu ni mesti korang bosan kan. Apa kata korang rajinkan diri cuba buat pencuci mulut. Resepi pencuci mulut yang kami nak kongsikan ni merupakan pencuci mulut sejuk beku Korea yang diberi nama melon bingsu. Haa! Cuaca panas macam ni seronoklah dapat makan Melon Bingsu ni. […]

Continue Reading

Resepi Cara Buat Jeruk Jambu Asam Boi

Resepi Cara Buat Jeruk Jambu Asam Boi

| November 28, 2019 | 0 Comments

Resepi Cara Buat Jeruk Jambu Asam Boi | Admin tahu ramai yang dah kenyang tapi teringin nak menguyah sesuatu kan. Macam la kami tak tahu. Hai rasa teringin nak mengunyah benda yang masam2 manis pastu rasa pedas? Pernah dengar jeruk asam boi yang buatkan ramai kecur air liur. So hari ni jom kita try buat […]

Continue Reading

Resepi Daging Bakar Cicah Sos Thai

Resepi Daging Bakar Cicah Sos Thai

| November 27, 2019 | 0 Comments

Resepi Daging Bakar Cicah Sos Thai | Raya korban dah lepas tapi korang mesti teringin nak masukkan menu daging dalam menu masakan korangkan. Jomlah cuba resepi yang kami nak kongsikan ni iaitu daging bakar cicah sos Thai. Resepi daripada khairulaming yang pasti akan membuatkan korang terliur. Jom lihat bahan-bahan resepi masakan ni. Bahan-bahan Buat Resepi Daging […]

Continue Reading

Resepi Masakan Tauhu Goreng Crispy Enak

Resepi Masakan Tauhu Goreng Crispy Enak

| November 25, 2019 | 0 Comments

Resepi Masakan Tauhu Goreng Crispy Enak | Anda teringin nak makan tauhu goreng enak sedap? Kali ini resepi Tauhu Goreng Crispy cukup ringkas dan mudah untuk anda semua cuba di rumah. Tauhu Goreng Crispy cicah sambal kicap memang sedap. Kalau orang Jawa memang dah kecur liur dah ni bila dengar perkataan tauhu goreng. Tempe apatah […]

Continue Reading

Resepi Wanpaku Sandwich

Resepi Wanpaku Sandwich

| November 25, 2019 | 0 Comments

Resepi Wanpaku Sandwich| Wanpaku sandwich atau Wanpaku Sando merupakan makanan sihat Jepun. Sesuai untuk orang yang mengamalkan gaya hidup sihat dan tengah berdiet. Yang penting mengenyangkan. Resepi ni dah lama viral tapi jomlah cuba buat resepi oleh khairulaming ni. Bahan-bahan Resepi Wanpaku Sandwich: Kubis Ungu Sesame Dressing Garam Lobak merah 1 ketul dada ayam Tepung bestari […]

Continue Reading

Resepi Oreo Ice Cream Milk

Resepi Oreo Ice Cream Milk

| November 24, 2019 | 0 Comments

Resepi Oreo Ice Cream Milk | Pernah tak korang menghadapi dilema dimana anak-anak tidak suka minum susu tetapi korang risau nutrisi dan tumbesaran mereka tidak mencukupi. Di sini kami nak kongsi satu resepi yang dapat menyelesaikan kerisauan korang iaitu Oreo Ice Cream Milk. Mudah je nak buat. Insya-Allah anak-anak pasti suka. Bahan-Bahan: 1. 6 paket biskut […]

Continue Reading

Resepi Cara Buat Masakan Daging Black Pepper Mudah

Resepi Cara Buat Masakan Daging Black Pepper Mudah

| November 24, 2019 | 0 Comments

Resepi Cara Buat Masakan Daging Black Pepper Mudah | Ibu-ibu di luar sana ada idea ke nak masak apa untuk makan tengahari ni? Mesti pening nak masak apa yang sedap kan. Kalau masih belum ada idea meh tengok resepi masakan Resepi Cara Buat Masakan Daging Black Pepper Mudah daripada Khairulaming. Mudah dan sedap. Bahan-bahan Daging Black […]

Continue Reading

Resepi Cara Masak Cucur Ikan Bilis Rangup

Resepi Cara Masak Cucur Ikan Bilis Rangup

| November 24, 2019 | 0 Comments

Resepi Cara Masak Cucur Ikan Bilis Rangup | Petang-petang tengah hujan, sambil nak tunggu makan malam, mesti perut mudah je untuk berkeroncong lapar kan. Kami cadangkan anda untuk cuba masak cucur ikan bilis rangup yang sedap dimakan dengan air kopi atau teh panas. Sempoi beb. Jom kita masak Cucur Ikan Bilis. Cucur Ikan Bilis sesuai […]

Continue Reading