3 Tempat Makan Best Western Di Kuching, Sarawak

| December 26, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Kuching, Sarawak | Khalifah Media Networks – Jikalau kita ke Sarawak, Selain melawat tempat menarik disana antara tempat lain yang selalu ditujui adalah tempat makan. Sudah semestinya tempat makan yang sedap dan best yang kita cari kan?

Disini kami memberikan 3 pilihan tempat makan best western yang sedap di Kuching, Sarawak. Kalau dekat, kenapa tidak untuk mencubanya kan? Jom kita sama-sama kecur liur dengan 3 tempat makan best di Kuching ni.

1. MK CLASSICO CAFFE

Untuk pengetahuan anda, Restoran ini dah memang terkenal dengan masakan yang sedap. Ini dia Restoran MK Classico Caffe yang tetiba meletop di Kuching. Jika anda ke sini, boleh pilih nak duduk dimana. Disini boleh kata semuanya masakan barat dan tempatan disediakan untuk para pelanggan.

Ada berbagai pekej yang disediakan. Disediakan set biasa western food seperti chicken chop dan lamb chop. Kepada yang datang ramai-ramai dan nak merasa berbagai menu bolehlah ke sini. Jom lihat beberapa gambar menarik hidangan.

Keseluruhan masakan di sini memang sedap dan berbaloi dengan harga. Kepada yang nak tahu Restoran MK Classico Caffe ini di mana. Disini kami sertakan sedikit maklumat tentang restoran ini. Alamat : Lot 30, Section 47 Jalan Tabuan, 93100 Kuching, Sarawak. Boleh waze atau google restoran MK Classico Caffe. Restoran ini dibuka pada pukul 5.00 am hingga 2.30 am. Jadi apa lagi jom pakat-pakat singgah.

FACEBOOK PAGE : https://www.facebook.com/MKClassicoCaffe/

2. THE WHITE BAROUK

Bagi yang berjiwa muda yang sukakan suasana selesa bolehlah berkunjung jamu selera di The White Barouk. Ruang restoran yang dihiasi dengan gaya kreatif memang selesa untuk menjamu selera. Ada pelbagai masakan ala barat disediakan untuk pilihan anda.

Ia juga sesuai untuk makan bersama keluarga mahupun dengan rakan taulan. Ramai yang setuju pekerja The White Barouk ni sangat mesra dan ramah buatkan orang tak rasa janggal bila berada disitu. Harga hidangan sangat berbaloi dengan kesedapan makanan. Boleh tengok gambar-gambar masakan barat western di The White Barouk.

Tengok pun dah sedap kan. Jadi anda datang sini dapatlah merasa berbagai masakan yang ada. Dah rasa semuanya, selepas ini kalau nak pilih menu ala cart senanglah sebab dah tau yang mana sedap kan? Kepada yang nak tahu lokasi The White Barouk ini di mana. Ini alamatnya : Lot 294 & 295, Section 48, Kuching Town Land District, Tebingan Kuching, Jalan Tunku Abdul Rahman, 93100 Kuching, Sarawak. Untuk sebarang pertanyaan atau mahu membuat tempahan boleh call 019-806 6030.

FACEBOOK PAGE : https://www.facebook.com/thewhitebarouk/

3. KUEHPEDIA

Macam sudah boring makan chicken chop biasa? Pergi kedai mana pun sama? Sini satu lagi kedai yang menyediakan juadah makanan western dan masakan tempatan yang best di Kuching. Dah bosan dengan chicken chop atau lamb chop biasa, apa kata datang try western yang sedap di restoran KuehPedia pula.

Harga? Toksah tanya la memang murah habis. Rasa macam makan dekat hotel, bayar harga warong. Menu popular lain ada juga yang penting sedap. Kalau berminat boleh lah singgah nanti di KuehPedia ni. Sebelum tu jom preview beberapa menu menarik yang ada disini.

Ramai warga Kuching yang memberi review bahawa KuehPedia ni sedap dan best. Kalau berhajat nak singgah, ini alamatnya : Emporium Jalan Tun Jugah, 93200 Kuching, Sarawak. Kalau sesat boleh call 012-771 8559. Dibuka bermula pukul 6.00 pm – 10.00 pm. Jom pakat terjah ramai-ramai.

FACEBOOK PAGE : https://www.facebook.com/kuehpedia/

Dah habis baca, jangan lupa kongsi pada yang lain ye!

Tags: , , , , , ,

Category: TEMPAT MAKAN BEST

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *