2 Kawasan Jalani Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan. Ini Permintaan YB Maszlee. | Ahli Parlimen Simpang Renggam, Maszlee Malik memohon agar semua penduduk bertenang dan mengikuti arahan pihak berkuasa untuk perlu kekal berada dalam rumah.

Dalam pada itu, pihaknya memberitahu akan bekerjasama sepenuhnya dengan pihak berkuasa bagi memastikan penularan wabak ini berjaya dikekang sepenuhnya.

Menerusi kenyataan di Facebook rasminya, beliau berkata, beberapa kawasan di Simpang Renggam akan menjalani Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD), berkuatkuasa mulai 27 Mac hingga 9 April.

Juga dimaklumkan, Jabatan Kebajikan Masyarakat akan membekalkan makanan asas yang mencukupi kepada penduduk di dua tempat terbabit sepanjang tempoh ini.

“Kami akan sentiasa memaklumkan dan mengemaskini info serta bantuan yang boleh disalurkan. Hubungi talian Pejabat Parlimen Simpang Renggam ini untuk sebarang aduan atau info di talian 010-235 0151.

“Saya mohon rakyat Malaysia untuk mendoakan kesejahteraan dan keselamatan seluruh penduduk Simpang Renggam dan para petugas dalam mengharungi masa-masa yang sukar ini,” kata bekas Menteri Pendidikan itu lagi.
Terdahulu, Kementerian Kesihatan mengesahkan 83 kes positif wabak COVID-19 telah dikesan di daerah Kluang, Johor.

Daripada jumlah itu 61 kes adalah dari Kampung Dato’ Ibrahim Majid dan Bandar Baharu Dato’ Ibrahim Majid di Simpang Renggam.

Dengan jumlah kes yang tinggi, Menteri Kanan (Pertahanan) Datuk Seri Ismail Sabri Yaakob memaklumkan Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) mula dikuatkuasakan di dua kawasan tersebut.

Sumber : Astro Awani

Share.

Leave A Reply