Anak Ingkar PKP. Ayah Pecah Tabung Bayar Kompaun Dengan Duit Syiling Dan RM 1. Allahu.

| April 15, 2020 | 0 Comments

Anak Ingkar PKP. Ayah Pecah Tabung Bayar Kompaun Dengan Duit Syiling Dan RM 1. Allahu. | Ibu bapa mana yang tidak menyayangi anak-anak mereka. Kebanyakan mereka sentiasa berusaha buat yang terbaik demi kebahagiaan anak.

Baru-baru ini, coretan seorang pengguna Facebook telah berkongsi pengalamannya yang dikatakan bertemu seorang lelaki ingin membayar kompaun anaknya.

Menurut posting tersebut, anak kepada lelaki itu ditahan kerana melanggar Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) iaitu dengan tidak berada di rumah seperti yang telah ditetapkan oleh kerajaan.

Apa yang menyedihkan, lelaki tersebut membuat bayaran kompaun dengan menggunakan duit syiling berserta wang kertas RM1 yang diikat dengan getah.

Apabila ditanya, bapa itu memberitahu bahawa duit-duit tersebut dikeluarkan daripada tabung simpanannya sendiri.

Terima bayaran kompaun pagi tadi dr seorang bapa… Yang kena anaknya berumur 18 tahun. .. Kenapa ada duit syiling??? Knp guna duit RM1.. Jenuh iza nak mengira pagi td… Bila ditanya… Jawapannya “KOREK TABUNG” 😥😥😥 sentap hati ni dengar… 😰😰

Wahai anak2 sekalian terutama yg masih belum bekerja, masih bersekolah tolonglah duduk rumah.. Janganlah mengada2 nak lepak2 dengan kawan2 bagai… Jangan mengada2 konon2 tunjuk hero naik motor merayap sana sini… Sekali kena nah ko susahkan mak pak… Korang ingat senang nak cari duit???
Iza doakan bila anak2 ni da bekerja nanti, ko bayarlah balik duit mak pak korang ni… Perit wei kira duit tabung semata2 nak bayar kompaun untuk anak… 😭😭😭

Please duduk rumah
Stay at home

Sumber : Siti Rohaiza

Tags: , , , , , , ,

Category: INFORMASI, JENAYAH, KELUARGA, KESIHATAN, SEMASA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *