MissPink

rss feed

MissPink's Latest Posts

Resepi Cara Buat Ayam Tandoori

Resepi Cara Buat Ayam Tandoori

| February 14, 2020 | 0 Comments

Resepi Cara Buat Ayam Tandoori| Assalamualaikum. Hari ini nak kongsikan resepi cara buat Ayam Tandoori. Anda yang suka  makan dekat kedai mamak mesti pernah cuba kan Ayam Tandoori ni? Ayam Tandori ni sedap kalau dapat makan bersama dengan roti nan. Kalau dekat kedai mamak dorang akan bakar menggunakan bekas khas mereka sendiri bentuk macam tempayan […]

Continue Reading

Resepi Ikan Bakar Cicah Air Asam

Resepi Ikan Bakar Cicah Air Asam

| February 11, 2020 | 0 Comments

Resepi Ikan Bakar Cicah Air Asam|Assalamuaikum. Hari ni min nak kongsikan resepi Ikan Bakar Cicah Air Asam. Bila buat ikan bakar mesti kena ada air asam. Kalau tak ada air asam mesti tidak akan lengkap masakan kita kan. Sebut jer air asam mesti akan buatkan kita rasa terliur dok membayangkan keenakan rasa air asam ni […]

Continue Reading

Resepi Masakan Teriyaki Chicken

Resepi Masakan Teriyaki Chicken

| February 9, 2020 | 0 Comments

Resepi Masakan Teriyaki Chicken|Assalamualaikum. Hari ni nak kongsikan satu jenis resepi makanan orang Jepun. Kepada anda yang suka dengan makanan Jepun, pasti tahu dengan resepi masakan Teriyaki Chicken ni kan? Teriyaki Chicken yang rasanya lemak manis, akan buatkan anda terliur dengan kesedapan resepi masakan ini. Oleh itu, resepi masakan Teriyaki Chicken yang sedap ni anda […]

Continue Reading

Resepi Buat Pizza Bujang

Resepi Buat Pizza Bujang

| February 9, 2020 | 0 Comments

Resepi Buat Pizza Bujang|Assalamualaikum. Kepada orang bujang dan ibu-ibu yang nak buat bekalan makanan untuk anak-anak ke sekolah atau orang bujang nak bawak pergi kerja boleh tengok resepi buat Pizza Bujang ni. Resepi buat Pizza Bujang ni sangatlah mudah nak buat dan mengenyangkan. Resepi sedap ni anda boleh tengok cara masakan daripada khairulaming. Bahan-bahan Buat […]

Continue Reading

Resepi Grilled Cheese Menggunakan Sterika

Resepi Grilled Cheese Menggunakan Sterika

| February 8, 2020 | 0 Comments

Resepi Grilled Cheese Menggunakan Sterika| Assalamualaikum. Hari ni nak kongsikan resepi yang sesuai untuk orang bujang di luar sana yang teringin nak makan Grilled Cheese. Hi hi hi. Resepi kali ni lain macam sikit, sebabnya resepi Grilled Cheese Menggunakan Sterika. Resepi Grilled Cheese Menggunakan Sterika ni sangat lah ringkas dan mudah nak buatnya. Perlukan empat […]

Continue Reading

Resepi Cara Buat Egg Benedict

Resepi Cara Buat Egg Benedict

| February 8, 2020 | 0 Comments

Resepi Cara Buat Egg Benedict| Hai. Hari ni nak kongsikan resepi cara buat Egg Benedict. Setiap pagi untuk buat sarapan kita seboleh-bolehnya nak cari hidangan yang ringkas tapi mengenyangkan untuk bekal anak-anak ke sekolah. Kepada ibu-ibu yang mencari resepi hidangan pagi untuk anak-anak atau suami, resepi cara buat Egg Benedict adalah pilihannya. Resepi ni sangat […]

Continue Reading

Resepi Mee Samyang Pedas Berapi

Resepi Mee Samyang Pedas Berapi

| February 6, 2020 | 0 Comments

Resepi Mee Samyang Pedas Berapi| Hai. Kepada anda yang suka makan pedas, hari ni min nak kongsikan resepi Mee Samyang Pedas Berapi menggunakan maggi Korea yang viral ni. Walaupun, maggi ni da lama viral tapi min tetap nak kongsikan resepi Mee Samyang Pedas Berapi yang di masak oleh khairulaming. Confirm sedap dan telan air liur […]

Continue Reading

Resepi Masakan Tomyam Seafood

Resepi Masakan Tomyam Seafood

| February 6, 2020 | 0 Comments

Resepi Masakan Tomyam Seafood| Assalamualaikum. Hari ni rasa nak buat Tomyam Seafood. Min tahu Tomyam merupakan hidangan yang disukai ramai orang. Resepi masakan Tomyam Seafood yang rasanya pedas, masam, sedap ni akan buatkan kita terliur bila terbayangkan kenikmatan Tomyam Seafood. Di tambah pula dengan sotong, udang,lala memang sedap habis la kan. Resepi masakan Tomyam Seafood […]

Continue Reading

Resepi Cara Buat Maggi Goreng

Resepi Cara Buat Maggi Goreng

| February 4, 2020 | 0 Comments

Resepi Cara Buat Maggi Goreng| Assalamulaikum. Hari ni nak kongsi resepi yang simple dan cepat nak buat. Resepi Cara Buat Maggi Goreng memang satu hidangan yang di gemari ramai orang. Kebiasaannya min kalau buat maggi goreng kosong jer, tak ada campur apa-apa bahan. Tapi kali ni nak cuba buat Maggi Goreng yang di masak dengan […]

Continue Reading

Resepi Masakan Yee Mee Goreng

Resepi Masakan Yee Mee Goreng

| February 4, 2020 | 0 Comments

Resepi Masakan Yee Mee Goreng|Assalamualaikum. Kepada anda yang telah kehabisan idea nak masak apa hari ni, apakata kita cuba tukar selera tekak dan resepi masakan kita dengan membuat resepi masakan Yee Mee Goreng. Rasa-rasanya senang tak nak buat? Haaa anda jangan risau resepi nak buat Yee Mee Goreng ni sangat senang dan semestinya sedap. Anda […]

Continue Reading