Cikgu Maut Kereta Rempuh Konkrit Plaza Tol Kajang. Al Fatihah. | Seorang cikgu maut apabila keretanya merempuh konkrit plaza tol di Kajang. Baca selanjutnya. Al Fatihah.

TERBABAS SEBELUM LANGGAR KONKRIT TOL

Seorang guru maut selepas kereta dipandunya terbabas dan merempuh tembok konkrit Plaza Tol Sri Putra Bangi, Lebuhraya Utara Selatan (PLUS) arah selatan, di sini, semalam.

Cikgu Maut Kereta Rempuh Konkrit Plaza Tol Kajang. Al Fatihah.

Mangsa dikenal pasti sebagai Zaiton Adnan, 55, seorang guru di Sekolah Menengah Kebangsaan Bandar Baru Bangi.

Ketua Polis Daerah Kajang, Asisten Komisioner Ahmad Dzaffir Mohd Yussof, berkata mangsa sedang memandu pulang ke rumahnya kira-kira pada jam 3.30 petang.

“Ketika kereta dipandu mangsa ingin masuk ke lorong nombor tiga iaitu lorong Touch ‘n Go, dia dipercayai gagal mengawal keretanya sebelum terbabas dan melanggar tembok konkrit plaza tol terbabit.

“Akibat kemalangan itu, pemandu terbabit mengalami kecederaan teruk dan dibawa oleh ambulans ke Hospital Serdang untuk menerima rawatan.

“Namun, kira-kira pada jam 7.40 malam, polis menerima maklumat daripada anggota Pondok Polis Hospital Serdang mangsa disahkan meninggal dunia ketika menerima rawatan,” katanya dalam satu kenyataan, di sini, hari ini.

“Kita akan meneliti rakaman kamera litar tertutup (CCTV) di Plaza Tol Sri Putra Bangi untuk mengenal pasti punca kejadian.

Sumber: Berita Harian

Share.

Leave A Reply