(Eksklusif) Kawan Sugarbaby Dedah Kenapa Kawan Baik Dia Buat Kerja Tu

| February 21, 2021 | 0 Comments

(Eksklusif) Kawan Sugarbaby Dedah Kenapa Kawan Baik Dia Buat Kerja Tu | Seorang kawan kepada sugar baby telah menceritakan kepada influencer Mohd Fadhli, kenapa kawan baik dia terjebak buat kerja tu. Baca ni.

Masih ramai yang cepat melabelkan ‘sugar baby‘ ni semata-mata nak kan hubungan s3ks dan dapatkan duit bagi menampung perbelanjaan.

Hakikatnya tidak. Tak semua yang bermula sebegitu. Isu desakan kewangan dan ekonomi adalah punca utama. Selain itu isu terikut-ikut dengan gaya hidup pelajar lain pun menjadi punca.

Namun saya menolak sekerasnya mereka yang terlibat dengan sugar baby ini dilabelkan mencari wang dengan aktiviti hubungan intim dengan golongan kayangan.

Tetapi segala apa perbuatan berbentuk bayaran, hadiah dan teman tapi mesra ini boleh menjerumus ke arah hubungan terlarang. Ini tak dinafikan.

Akhirnya, terpulang kepada diri sendiri. Tepuk dada tanya iman dan hati.

Berikut saya kongsikan perbualan saya dengan seorang bekas mahasiswa yang mempunyai sahabat baik terjebak dalam kancah kerjaya sugar baby







Komen Netizen

Muhamad Zulkarnain Jamaluddin
Tak dinafikan media ni memang cost intensive.
Selain masuk IPT, boleh belajar terus dengan industri.
Kami buka internship utk mereka yang ingin mendalami animasi 3D.
Tak perlu masuk IPT jika tak mampu, dan terpaksa jual body utk sara diri.
Ada 2 kekosongan sahaja.

Lynn Castello
Kita sentiasa ada pilihan
Choose wisely

Azman Ayeesha
Teruknya sosial life budak2 ipt skrg..corak pengajaran oleh pihak u pun nmpk boleh menyumbang ketidak telusan markah buat pelajar2 nya..ermm..something fisshy here

Eza Berstyle
saya pun datang dari anak keluarga tak senang,rezeki dapat biasiswa jpa masa tu,tapi duit belanja dari family mmg x ada,pandai2 la cri income sendiri,tpi x pilih la pulak nk cari sugar dady
tapi sugar ke gula ni x bgus,kencing manis nanti
banyak lagi jalan lain nk cari duit,sy dulu student,ambik upah dgn student master n phd,ringankan mulut bertanya,upah interview borang soal selidik,check typing eror thesis.
kalu time konvokesyen ada buka booth jual hadiah,tanya ada nk ambik partime ke contoh 1jam upah 3ringgit,time free dtg la buat kerja.
and sedangkan uni pun ada aktiviti yang dorg anjur blh dpt elaun…alhamdulilah duit sentiasa cukup
doa mintak urusan belajar di permudahkan

Sumber: FB Mohd Fadhli

Tags: , , , , , , , ,

Category: SEMASA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *