Inilah Rakyat Malaysia Pertama Terima Vaksin Covid. ALHAMDULILLAH

| December 30, 2020 | 0 Comments

Inilah Rakyat Malaysia Pertama Terima Vaksin Covid. ALHAMDULILLAH. | Vaksin Covid telah mula diedarkan ke seluruh dunia. Hari ni sejarah tercipta bila rakyat Malaysia pertama telah terima vaksin. Baca pengalaman lanjut beliau.

Dr Amalina Rakyat Malaysia Pertama Disuntik Vaksin Covid

Di Twitter Dr Amalina, beliau mengucapkan rasa syukur selepas menerima vaksin Covid Pfizer. Dia juga menasihatkan orang ramai supaya kekal ikut SOP yang ditetapkan oleh badan kesihatan.

dr amalina vaksin covid

Ini adalah kerana kes Covid masih meningkat naik, ramai masuk hopsital dan katil di hospital semakin penuh. Dan ini juga bukan masanya untuk mengambil enteng ancaman Covid ni.

Semoga tahun 2021 adalah tahun lebih baik untuk semua.

Got my first Pfizer COVID vaccine dose today! Let’s all continue to follow the COVID guidance, the cases are rising, hospital admissions are increasing, hospital beds are almost full, it’s not the time to be complacent. Hoping that next year will be a better year! 🙏🏽

Ada followers beliau yang bertanya, sakit tak kena cucuk vaksin ni?

Ini jawapan Dr Amalina : Suntikan vaksin Pfizer ni umpama gigitan semut. Selepas suntikan, lengan akan berasa sedikit lenguh. Tetapi sebenarnya kondisi ini adalah normal bagi mana-mana suntikan vaksin.

It felt like a small ant bite and my arm feels a little bit sore afterwards but that’s normal after any vaccine injections

Dengan kisah inspirasi ni, semoga semua rakyat Malaysia patuh dengan SOP yang ditetapkan oleh pihak kerajaan dan Kementerian Kesihatan. Dan menerima arahan lanjut dari semasa ke semasa untuk kemaskini suntikan vaksin Covid di Malaysia.

Sumber: Twitter Dr Amalina

Tags: , , , , , , , , , , , , ,

Category: KESIHATAN

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *