Lelaki Bertindak Kejam Hentak Kepala Bayi Kekasih Hingga Mati | Seorang lelaki Singapura dijatuhi hukuman penjara seumur hidup kerana membunuh bayi teman wanitanya dengan cara menghentak kepala mangsa ke lantai sebuah van miliknya, lapor akhbar Mirror UK kelmarin.

Hakim Mahkamah Tinggi Singapura ketika perbicaraan berkata, tertuduh, Mohamed Aliff Mohamed Yusoff, 29, melakukan perbuatan itu selepas bertengkar dengan teman wanitanya, Nadiah Abdul Jalil.

Dia pada awalnya mendakwa bayi berusia sembilan bulan itu terjatuh daripada dukungannya dalam kejadian pada November 2019.

Namun, mahkamah mendapati dia sebenarnya menghentak kepala bayi lelaki berkenaan di atas lantai kayu van miliknya sekurang-kurangnya dua kali.

Mahkamah diberitahu bahawa jenayah itu berlaku di tempat letak kereta di Yishun ketika bayi bernama Izz Fayyaz Zayani Ahmad itu berada di bawah jagaan tertuduh.

Punca kematian mangsa didedahkan sebagai kecederaan akibat terkena objek tumpul.

Tertuduh juga mengambil masa selama 36 minit sebelum membawa bayi itu ke hospital selain menyuruh teman wanitanya menipu pihak hospital mengenai kejadian sebenar yang berlaku.

Selain itu, tertuduh turut mencadangkan agar mereka mengupah seseorang untuk mengebumikan bayi itu secara rahsia serta merancang untuk memberitahu orang sekeliling bahawa mangsa hilang selepas setahun kemudian.

Selain penjara seumur hidup, tertuduh turut dijatuhi hukuman 15 kali sebatan.

Sumber : Kosmo

Share.

Leave A Reply