Lelaki Cekik [email protected] Isteri Sebelum Pergi Kerja | Gara-gara mencurigai perwatakan isterinya, seorang lelaki di India tergamak membunuh wanita itu, Isnin lalu.

Seorang pegawai polis di Balai Polis Palghar, mengesahkan penahanan suspek yang menyerah diri, pada petang kejadian.

Katanya, lelaki itu didakwa mencekik isterinya di Nalasopara di daerah Palghar.

Katanya, suspek membunuh mangsa kerana meragui karakter isterinya.

Polis itu berkata, lelaki itu membunuh isterinya pada waktu pagi sebelum ke tempat kerja.

Katanya, selepas membunuh isterinya, dia sempat bekerja seperti biasa sebelum datang menyerah diri pada sebelah petang.

Sumber: Harian Metro

 

Artikel Lain

Suami ‘Cemburu Melampau’ Bunuh Isteri Ratu Cantik Sebelum Pura-Pura Cari.

Suami ‘Cemburu Melampau’ Bunuh Isteri Ratu Cantik Sebelum Pura-Pura Cari. | Seorang suami yang kuat cemburu muncul di mahkamah dituduh mencekik isterinya, seorang ratu cantik sehingga mati supaya “tidak ada orang lain yang boleh mempunyai dia”.

Patrick S., 27, dikatakan membunuh isterinya Jennifer S. di Biebesheim am Rhein, Jerman, pada Februari, selepas mangsa berkata dia mahu berpisah.

Beliau kemudian memalsukan pencarian isterinya yang hilang untuk mengelirukan polis dari jenayahnya, Darmstadt Mahkamah Serantau diberitahu.

Beliau menghadiri perbicaraannya dengan masih memakai cincin perkahwinannya.

Peguam pendakwaan mendakwa terdapat masalah perkahwinan yang ketara kerana “cemburu melampau dan kekurangan kawalan diri”.

Mengenai dakwaan itu, mereka berhujah motif pembunuhannya adalah “kerana dia tidak boleh memilikinya, orang lain pun tidak boleh memiliki dia.”

Menurut dakwaan itu, Patrick sering cuba menakutkan Jennifer, yang dinobatkan sebagai ‘Puteri Bandar’ di bandar Lampertheim pada 2017.

Dia dikatakan menyamar sebagai pencuri dan menikamnya sebanyak dua kali dengan pisau dapur di hadapan anak lelaki mereka yang berusia lima tahun pada Januari tahun lalu.

Kes itu digugurkan selepas Jennifer enggan memberi keterangan di mahkamah.

Bagaimanapun, katanya, paramedik dan pegawai polis tidak lama selepas jenayah yang didakwa itu mengenali penyerang itu sebagai suaminya.

Pada 27 Februari tahun ini Patrick dipercayai telah mencekik Jennifer sehingga mati, didakwa kerana keinginan mangsa untuk berpisah dengannya.

Dia kemudiannya menghantar mesej dari telefon bimbit mangsa kepada kakaknya bercakap tentang “berjalan di Rhine”, menurut saluran berita Bild.

Dia kemudian dilaporkan memalsukan pencariannya di kawasan itu, dengan andaian ia akan mengetepikannya sebagai suspek.

Perbicaraan sedang berjalan.

Sumber: Mirror

 

Lelaki Bunuh Isteri Dikatakan Jelmaan ‘Syaitan’ Terima Hukuman Penjara 10 Tahun

Lelaki Bunuh Isteri Dikatakan Jelmaan ‘Syaitan’ Terima Hukuman Penjara 10 Tahun | Seorang lelaki dipercayai merupakan seorang penghidap penyakit skizofrenia telah membunuh isterinya selepas dia dikatakan mempercayai bahawa isterinya itu merupakan jelmaah ‘syaitan’ melalui satu suara halus yang mendorongnya untuk membunuh isterinya dari Singapura, baru-baru ini.

Lelaki Bunuh Isteri Dikatakan Jelmaan 'Syaitan' Terima Hukuman Penjara 10 Tahun

Lelaki Bunuh Isteri Dikatakan Jelmaan 'Syaitan' Terima Hukuman Penjara 10 Tahun

Suspek dikenali sebagai Leslie Quirk, 49, yang merupakan seorang ‘Paul’ di Australia telah membunuh isterinya, Christina Khoo, 43, dengan kejam selepas dia dikatakan telah memukul isterinya berulang kali menggunakan tongkat seni mempertahankan diri sebelum menikam leher mangsa.

Menurut laporan The Star, Quirk juga pernah terlihat seseorang sedang melewati hadapan rumah mereka mengenakan pakaian kemeja “finisher” maraton. Kekejamannya tidak terhenti di situ, selepas membunuh Khoo di sebuah kondominium Sengkang mereka, suspek dilaporkan telah menikam anjing keluarga mereka yang berusia 10 bulan, iaitu jenis ‘poodle’ sebelum membuangnya melalui balkoni dari tingkat tiga rumah.

Quirk merupakan seorang ahli podiatrik di Poliklinik Punggol, berada di Singapura ketika ini sedang berada dalam pas lawatan jangka panjang. Pembunuhan terhadap anjing keluarga mereka dikatakan bahwa mempercayai anjing itu adalah akrab – pendamping roh – yang “dapat menghidupkan kembali syaitan”.

Ketika polis tiba di lokasi kejadian, suspek menyatakan bahawa pintunya dipenuhi darah dan dia turut mengakui kepada pasukan penyelamat bahawa dia merupakan “Yesus Kristian”.

Dia kini telah dijatuhi hukuman penjara 10 tahun oleh Mahkamah Tinggi semalam selepas dia mengaku atas kesalahan serta tuduhan melakukan pembunuhan yang salah.

Tuduhan terhadap pembunuhan yang dilakukan telah dikurangkan oleh pihak mahkamah  berikutan penilaian psikiatrinya telah secara signifikasi “merosakkan tanggungjawab mentalnya atas perbuatannya”.

Sumber: The Star

Share.

Leave A Reply