Lelaki Dan Bekas Kekasih Ditemui Mati Dalam Kereta. Puncanya Buat Ramai SERAM | Kejadian berlaku di sebuah shopping complex di Kota Kinabalu, seorang lelaki dan bekas kekasih ditemui mati dalam kereta. Hasil siasatan, puncanya buat ramai seram. Baca selanjutnya.

MAUT AKIBAT KERACUNAN KARBON MONOKSIDA

Beberapa pengunjung gempar seketika dengan penemuan lelaki dan wanita yang ditemui ‘kaku’ di dalam kenderaan di parkir tingkat tiga, sebuah pusat beli-belah di Kota Kinabalu, hari ini.

Lelaki Dan Bekas Kekasih Ditemui Mati Dalam Kereta. Puncanya Buat Ramai SERAM

Dalam kejadian kira-kira jam 3 pagi itu, mangsa lelaki bersama seorang wanita yang dipercayai bekas kekasihnya ditemui di tempat duduk hadapan kenderaan Perodua Kenari dengan keadaan tidak sedarkan diri.

Kedua-dua mangsa, masing berusia 23 dan 20 tahun itu, difahamkan meninggal dunia akibat keracunan karbon monoksida selepas tertidur dalam kenderaan berkenaan.

Ketua Polis Daerah Kota Kinabalu, Asisten Komisioner Habibi Majinji berkata, pihaknya menerima panggilan orang awam yang terlihat keadaan kereta tersebut dalam keadaan mencurigakan sebelum sepasukan anggota dikerahkan ke lokasi untuk membuat siasatan.

“Siasatan polis mendapati kedua mangsa tertidur dalam kenderaan pada masa dan haribulan tidak pasti sehingga dijumpai pada pagi hari ini.

“Mereka disyaki meninggal dunia kerana kekurangan oksigen dalam kenderaan semasa kedua mangsa tertidur.

“Pada jam 5.11 pagi, pegawai perubatan daripada Hospital Likas telah mengesahkan kedua-dua mangsa tersebut telah mengesahkan kedua-dua mangsa telah meninggal dunia,” katanya.

Pihak polis membuat pemeriksaan badan kedua-dua mangsa tersebut tidak menunjukkan berlakunya sebarang tanda-tanda unsur jenayah dikaitkan sebagai punca kematian mangsa.

“Kes ini disiasat sebagai kematian mengejut (SDR),” katanya.

Jelasnya, orang ramai dinasihatkan agar tidak mengamalkan tabiat tidur dalam kenderaan dengan enjin yang tidak dimatikan atau kenderaan tidak bergerak bagi mengelakkan risiko kematian.

Sumber: Astro Awani

Share.

Leave A Reply