Lima anggota polis ditahan selepas didapati positif dadah dalam serbuan di sebuah pusat hiburan di Aras 6, Menara UP, Jalan Puchong, di sini, malam tadi.

Lima Anggota Polis Ditahan. Puncanya Buat Ramai Tak Sangka..

Dalam serbuan sepasukan anggota Jabatan Integriti Pematuhan Standard (JIPS) Bukit Aman sekitar jam 11.45 malam itu, polis turut merampas pelbagai jenis dadah daripada tiga anggota yang ditahan itu.

Difahamkan, berdasarkan butiran laporan serangan yang tersebar di aplikasi Telegram, seorang anggota ditahan berpangkat Master, manakala empat lagi Koperal.

Kesemua mereka dilaporkan berkhidmat di Seksyen D6 dan D10, Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ) Bukit Aman, manakala seorang lagi berkhidmat di Seksyen D4, Pegawai Polis Wilayah (IPD) Brickfields.

Selain anggota polis, pasukan yang melakukan serbuan turut menahan pengawal premis yang juga wanita tempatan, seorang hamba wanita warga Vietnam dan tiga lelaki warga Bangladesh.

Polis merampas hampir 6.93 gram (gm) methamphetamine, 0.87gm (ganja), 5.65gm (ketamin) dan 26 pil eramine 5.

Selain dadah, alat muzik dan dua pembesar suara turut dirampas.

Ketua Polis Wilayah Brickfields, Asisten Komisioner Amihizam Abdul Shukor ketika dihubungi berkata, pihaknya akan mengeluarkan kenyataan dalam masa terdekat.

Sumber: Berita Harian

Share.

Leave A Reply