Lima Sekeluarga Ditemui [email protected] Di Rumah | Polis Korea Selatan melancarkan siasatan pada Sabtu selepas lima sekeluarga ditemui mati di dalam rumah mereka di Incheon.

Polis menerima laporan pada 10.37 pagi bahawa terdapat orang awam terbaring tidak bergerak di sebuah apartmen di Wad Michuhol di bandar itu, 27 kilometer ke barat Seoul, agensi berita Yonhap memetik Balai Polis Michuhol.

Si mati dikenal pasti sebagai ibu bapa dan anak, dan pertama kali ditemui oleh seorang saudara yang melawat rumah itu, menurut sumber.

Polis berkata mereka sedang menyiasat kejadian itu berdasarkan kenyataan saksi.

Sumber: Harian Metro

 

Artikel Lain

Lagi Kes Bunuh Keluarga Sendiri, Suami Isteri Ditemui Mati Dalam Rumah

Mayat suami isteri ditemukan di kediaman mereka di Taman Bercham Aman, di sini, hari ini, dipercayai dibunuh oleh ahli keluarga.

Lagi Kes Bunuh Keluarga Sendiri, Suami Isteri Ditemui Mati Dalam Rumah

Mayat kedua-dua mangsa berusia 40-an ditemukan di ruang tamu rumah berkenaan.

Sehingga kini pasukan polis dan forensik masih melakukan siasatan di lokasi kejadian.

Turut hadir di lokasi kejadian, Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Perak, Datuk Anuar Othman dan Ketua Polis Daerah Ipoh, Asisten Komisioner Yahaya Hassan.

Berita lanjut menyusul.

Sumber : HM

 

Wanita Warga Emas Ditemui Mati Dalam Keadaan Ngeri Di Rumah

Wanita Warga Emas Ditemui Mati Dalam Keadaan Ngeri Di Rumah | Polis telah menemui mayat seorang wanita warga emas di Desa Penarukan, Jalan Pulau Natuna, di sini, baru-baru ini sekitar jam 2 petang waktu tempatan.

Wanita Warga Emas Ditemui Mati Dalam Keadaan Ngeri Di Rumah

Mayat mangsa dikatakan telah ditemui oleh dua orang anak saudaranya setelah dia dilaporkan tidak dapat dihubungi sejak dua hari lalu sebelum mereka mengambil keputusan untuk pergi ke rumah mangsa bagi melihat keadaannya di rumah.

Sejurus tiba di lokasi kejadian, kedua-dua anak saudara mangsa yang juga merupakan saksi kejadian telah mengetuk pintu rumah mangsa namun tiada respond diberikan sebelum mereka bertindakĀ  memecahkan pintu sisi rumah mangsa bagi melihat apa sebenar yang berlaku di rumah tersebut.

Setelah pintu tersebut berjaya dipecahkan, saksi menemui mayat warga emas berusia 66 tahun tersebut dalam keadaan ngeri selepas mangsa dilihat terbaring secara terbalik, mulutnya disumbat kain, kesan darah yang keluar dari telinga serta kakinya dalam keadaan bengkok di pintu masuk bilik tidurnya.

Menurut laporan dari Ketua Perhubungan Awam Polis Buleleng, Iptu Gede Sumarjaya yang dipetik dari Balipuspa News, mangsa disyaki telah dibunuh namun siasatan masih dijalankan bagi mengetahui punca sebenar kematian wanita warga emas tersebut.

Beliau juga mengesahkan bahawa pasukan Inafis Polis Buleleng bersama anggota Unit Siasatan Jenayah Polis Singaraja akan bekerjasama dalam membuat siasatan terhadap kes tersebut yang turut diketuai secara langsung oleh Ketua Polis Singaraja dari Unit Siasatan Jenayah Polis Singaraja.

Mayat kini telah dibawa ke Hospital Daerah Buleleng untuk dibedah siasat bagi mengetahui punca sebenar kematian warga emas tersebut.

Sumber: Balipuspa News

Share.

Leave A Reply