Pakcik Tukang Kasut Terduduk, Bangsal Cari Rezeki Dirempuh Pemandu Mabuk | Kemalangan jiwa yang melibatkan pemandu mabuk di Malaysia bagaikan tidak terkira lagi angkanya, boleh dikatakan ada sahaja yang menjadi mangsa mereka.

Terbaru, seorang lelaki warga emas yang bekerja sebagai tukang kasut hampir maut, setelah dilanggar oleh pemandu yang disyaki mabuk.

Pakcik tukang kasut dirempuh pemandu mabuk

Menerusi perkongsian daripada pengguna Facebook dengan nama akaun Ayie Azzahri, difahamkan pemandu mabuk itu merempuh bangsal tempat dimana lelaki warga emas itu tinggal.

Bangsa habis hancur musnah

Berdasarkan foto yang dimuat naik, akibat daripada rempuhan tersebut, bangsal lelaki warga emas itu hancur musnah dan mangsa pula didapati mengalami kecederaan di bahagian lengan kanan.

Tolong pemandu tu kena hukuman setimpal

Insiden tersebut telah mengundang pelbagai reaksi netizen, kebanyakkan mereka mahu lelaki warga emas dibantu seadilnya, manakala pemandu mabuk itu dikenakan hukuman setimpal.

Baru dapat sumbangan

Malah, terdapat salah satu komen daripada seorang netizen, memakluman beberapa hari sebelum kejadian dia telah datang memberikan sumbangan.

Diharapkan kes ini tidak akan berulang lagi dan jika boleh biarlah tindakan yang lebih tegas diambil pihak berkuasa terhadap pemandu mabuk ini.

Sumber : Ayie Azzahri Via OhMyMedia

Share.

Leave A Reply