“Pekan Rabu ada Shopee Store!..” Gadis Ini Kongsi 19 Jenis Makanan Yang Ada Di Pekan Rabu Online

| February 15, 2021 | 0 Comments

“Pekan Rabu ada Shopee Store!..” Gadis Ini Kongsi 19 Jenis Makanan Yang Ada Di Pekan Rabu Online  | Di setiap negeri sudah tentu mempunyai keistimewaan yang tersendiri. Tidak kira dari segi tempat pelancongan, makanan atau budaya. Bercakap tentang makanan, ramai juga yang sudah merungut akibat pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) yang tidak mebolehkan untuk pergi ke tempat yang di ingini.

Sesiapa yang pernah pergi ke Kedah, sudah pasti tahu Pekan Rabu adalah salah satu destinasi yang wajib dikunjungi. Di situ terdapat pelbagai makanan dipasarkan. Kini anda tidak perlu risau lagi kerana mereka sudah memasarkan melalui aplikasi Shopee. Mari ikuti perkongsian dari Nisa Kay di laman Twitternya yang tular baru-baru ini.

1.Dodol

Beli dodol gais! Hahahaha my last trip before MCO was to Melaka where I didnt get any chance to buy delicious dodol, and kat Pekan Rabu pun ada dodol sedap. So kita add to cart laju2!

Beli di sini.

2. Asam Jawa

Macam mak mak pulak rasa shopping barang nak memasak ni. Haha asam jawa pun check out dari shopee Pekan Rabu. Punya la malas aku pergi beli kat kedai runcit.

Beli di sini.

3. Serbuk Kari

And another bahan memasak. Serbuk kari! Haha aku beli yang pek 4 jenis terus sebab nak try lah bisnes tempatan punya produk kan.

Beli di sini.

4. Bahulu

Aku beli bahulu gais! Dari Kedah mari! Bekas tak pecah, kuih tak hancur. Fuhh memang lembut and sedap! Favourite!

Beli di sini.

5. Kuih Bangkit

Dan sebenarnya aku cari kuih bangkit ni je! Sedappp! Manis lemak bersusu, cair di mulut! Sumpah ketagih! Kat sana depa panggil kuih telur lebah? Kena try ni geng! Confirm tak menyesal!

Beli di sini.

6. Cakar Ayam

Ada yang mencari kudapan sambil tengok netflix, sambil lepak kat rumah? Ni tadi ada yang cari cakar ayam.

Beli di sini.

7. Kerepek

Kot suka mengunyah kerepek-kerepek kan, boleh lah beli kerepek beraneka jenis kat Pekan Rabu ni.

Beli di sini.

8. Pes Tomyam

Woot woot musim PKP ni lah ramai rajin memasak kan? Ni haa pes tomyam kegilaan ramai. Beli je direct dengan Pekan Rabu.

Beli di sini.

9. Serunding

Ini kalau mai mood malas memasak ni, dapat nasi panas dengan serunding ni padu. Sedapnyaa! Okay next nak check out serunding Pekan Rabu pulak! Hahah

Beli di sini.

10. Gajus

Gajus ni antara yang femes orang duk kirim kalau aku ke Pekan Rabu. Sekarang ni takyah kirim-kirim dah.. beli je kat shopee Pekan Rabu haha!

Beli di sini.

11. Kopi Cap Gantang

Kopi cap Gantang ni femes eh?

Beli di sini.

12. Kacang Pistachio

My favourite kacang pistachio pun ada yeay!

Beli di sini.

13. Kuih Peneram

Siapa cari peneram kat Shopee Pekan Rabu tadi? Haa nahhh peneram! Hehee..

Beli di sini.

14. Kuih Sepit

Kuih sepit pun sedap buat kudap-kudap petang-petang dengan teh o panas!

Beli di sini.

15. Kuih Batang Buruk

Kuih batang buruk pun used to be one of my favourite tapi makan bersepah la ssebab habuk habuk kan haha. Tapi sedap!

Beli di sini.

16. Belacan

Tadi ada yang kata nak belikan mak dia belacan? Hahaha nah pi check out sekarang!

Beli di sini.

17. Ikan Pekasam

Ada yang cari IKAN PEKASAM? Say no more, fam.. Ada berjenis-jenis ikan pekasam ya, ada lampam, talapia, sepat, puyu, belanak, gelama, kembong.

Beli di sini.

18. Pes Tom Kha

Pes Tom Kha pun famous orang cari. Eh jap tom kha ini tomyam putih kan? Hahaha

Beli di sini.

19. Pes Stim Limau

Pastu nak buat ikan stim pun ada pes limau ni. Perghh padu terok!

Beli di sini.

Korang pi sapot Pekan Rabu kat shopee naa??? Good that they have this initiative to brings all the goods online since tempat camni depends highly on tourists. Pi shopping banyak2!

Shopee Pekan Rabu : https://shp.ee/jvae9m7

By the way nak tunjuk yang they properly packed everything, selotep punya banyak and letak dalam kotak. Takde satu pun barang pecah or bocor. Kuih bangkit aku takde pun yang hancur! Bekas kuih bahulu pun tak pecah!

Sumber : Nisa Kay

Tags: , , , ,

Category: DUNIA, INFORMASI, MAKANAN, SEMASA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *