Seorang remaja mengalami hal yang tidak dijangka selepas jiran sanggup ugut bunuh, selain kerap mengancam keselamatan ahli keluarga akibat ditegur mencuri seluar dalam wanita.

Remaja Diancam, Diugut Bunuh Oleh Jiran. Sebabnya Buat Ramai TERKEJUT!

Remaja yang tinggal di bandar raya ini itu mendakwa jiran lelaki berusia 40-an terbabit mencuri seluar dalam wanita yang dijemur di ampaian rumah, malah gemar menghendap.

Katanya, keluarganya mula menyedari perkara itu sejak setahun lalu.

Ujarnya, mereka sekeluarga memang pelik apabila seluar dalam ibu kerap hilang. Awalnya, hanya menyangka ibu pelupa dan tidak meletakkan pakaiannya di tempat sesuai.

Sambungnya, bagaimanapun apabila menyedari ia perbuatan jiran, mereka mula bimbang dan juga pernah mengadu perkara berkenaan kepada keluarga jiran terbabit.

Menurut remaja itu, selepas perbuatan lelaki terbabit dimaklumkan kepada keluarganya, jirannya itu bertindak lebih berani mengulangi perbuatannya, malah menghendapnya ketika berseorangan di rumah.

Katanya, lelaki itu juga bertindak agresif apabila sengaja membaling sisa jubin dan batu ke rumah mereka.

Tambahnya lagi, yang ebih membimbangkan, lelaki berkenaan mengugut mahu memukul dan membunuh. Mereka dikatakan telah membuat laporan polis sejak April tahun lalu di Balai Polis Majidee dan berharap masalah ini dapat diatasi dan tidak berulang.

Jelas remaja berkenaan, berikutan kejadian ini, hampir tiga minggu tidak bersekolah kerana bimbang dengan keselamatan diri.

Keluarga remaja itu membuat laporan susulan di Balai Polis Majidee di sini, semalam.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Johor Bahru Selatan Asisten Komisioner Raub Selamat mengesahkan menerima laporan terbabit.

Menurutnya, suspek sudah ditahan dan direman selama empat hari mulai hari ini hingga 5 November depan bagi membantu siasatan.

Katanya, siasatan dijalankan mengikut Seksyen 427 Kanun Keseksaan.

Sumber: Harian Metro

Share.

Leave A Reply