Rider Grab Food Dilanggar Lori Terbabas Di Puchong. Ada VIDEO. | Semalam tular sebuah video rider Grab Food dilanggar dan digilis dari belakang oleh sebuah lori terbabas. Allahu semoga abang rider tu selamat hendaknya. Jangan tengok kalau takut.

Rider Grab Food Dilanggar, Pemandu Lori Lari

Kejadian kemalangan ini telah berlaku pada pukul 1.41 petang 9hb Febuari 2021 di Puchong dan telah dirakam oleh Dashcam sebuah kenderaan selama 26 saat. Sebuah rider Grab Food secara tiba-tiba dilanggar dan digilis oleh sebuah lori yang terbabas. Ketika waktu itu, keadaan trafik perlahan.

Lori tersebut turut melanggar sebuah kereta biru di hadapannya. Boleh tengok video kejadian kemalangan ini yang telah dimuatnaik di FB Info Roadblock JPJ/POLIS. Disebabkan ngeri, video tidak dapat embedded dalam posting ni. Tuan puan boleh pergi direct ke link FB tersebut:

https://www.facebook.com/inforoadblockjpjpolis/posts/1815313975312971

UPDATE : Ni ada link dari Youtube.

Selepas kejadian kemalangan tersebut, orang ramai mengatakan yang pemandu lori tersebut telah melarikan diri dan tidak dapat dikesan.

Ini Antara Komen-Komen Netizen

Saiful Hadi AK Jr., Kalau ikut nama syarikat tu mcm kepunyaan india…Walau sapa pun drivernya… jgn panik.. jgn lari… mcm² persepsi boleh jadi… mabuk la ,tak ada lesen la..Tak ada sapa nak eksiden… benda nak jadi cuma jika kita dah jaga jaga… kalau bawa mcm jebon… mmg salah la.

Juan Isz, Bila kita kecam depa ni bawak mcm harey.. kita yg kene sound balik.. tungu jd kt diri sendiri bru taw

Bun Laiho, Dah tahu siang jalan jem yg nak bawa lori tu laju² nak pergi mana 🙄 … Nak bawa laju tu tngk la keadaan sekeliling dahulu line clear atau tak … Nk mampus boleh mampus seorang² 😅 … Aku driver lori juga 😁 tp dah tahu jalan jem kenapa nak laju 🙄 …

Josie Sandhu, Pemandu lori mmg menakutkan. Ni masalah brek ke terlebih ambil bende lain?! Main belasah jer nyawa org.

Haji KaRim, Terpaling suci atas jalan..mana boleh tulis sebarangan..nanti kita kena kecam..

Fariz Aliff, Semoga driver lori ditimpa musibah yang sama seperti rider tu kena tak mintak mati mintak cacat putus kaki tangan cukup la. Alasan brek pale bapak dia jalan jem tuh bukannya trek sepang..

Ahmad Zaim, tu kdg klau nmpk lori or treler dri blkg..aku terus ketepi..bgi dia jalan dlu..xberani nk biar dia saing kita .fuhh.

Sumber: FB Info Roadblock JPJ/POLIS

Share.

Leave A Reply