Selepas Sotong Kayangan, Kali Ini Sayur Kailan Ikan Masin Pula Tular. | GEORGETOWN – Tular di media sosial harga sebungkus masakan sayur kailan ikan masin dijual pada harga RM18 di sebuah restoran di Kepala Batas, di sini pada Ahad.

Selepas Sotong Kayangan, Kali Ini Sayur Kailan Ikan Masin Pula Tular.

Perkongsian itu dibuat seorang pelanggan di media sosialnya yang mendakwa harga masakan bagi seorang makan yang dibelinya itu terlalu mahal.

Pelanggan berkenaan memuat naik gambar sayur kailan ikan masin yang dibeli berserta resit pembayaran yang memaparkan harga RM18 bagi sebungkus sayur tersebut.

Resit berkenaan turut memaparkan harga lauk jenahak RM90, kailan ikan masin (RM18), sayur campur (RM9) serta ulam dan sambal (RM5) dengan nilai keseluruhan RM122.

Bagaimanapun, nama restoran tidak didedahkan individu berkenaan.

Perkongsian pelanggan tersebut mendapat perhatian ramai sehingga tular di laman sosial pada Ahad yang rata-rata mendakwa harga tersebut mahal.

Sementara itu, Kementerian Perdagangan Dalam Negeri dan Hal Ehwal Pengguna (KPDNHEP) Pulau Pinang meminta pelanggan sebuah restoran di Kepala Batas, di sini tampil membuat aduan rasmi berhubung hantaran di media sosial mengenai hidangan kailan ikan masin pada harga RM18.

Jurucakapnya berkata, KPDNHEP memerlukan kerjasama pelanggan itu supaya tindakan lanjut dapat dilakukan.

“Kita sudah ambil maklum dengan hantaran tular ini dan kini kita sedang menjalankan siasatan untuk mendapatkan nama premis itu,” katanya.

Sumber: Sinar Harian

Share.

Leave A Reply