Siti Kasim Mohon Maaf, Ini Pula ‘DOA’ Menteri Agama Buat Ramai Tak Sangka

| September 6, 2021 | 0 Comments

Siti Kasim Mohon Maaf, Ini Pula ‘DOA’ Menteri Agama Buat Ramai Tak Sangka | Susulan penjelasan menteri agama tentang tuduhan pakai jam mahal, siti kasim mohon maaf dan ini pula respon menteri agama. Baca selanjutnya..

Petaling Jaya – Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama), Idris Ahmad memaafkan tuduhan peguam dan juga aktivis, Siti Kasim yang mendakwa beliau menggunakan jam tangan mewah berjenama Rolex.

Naib Presiden Pas itu melafazkan kemaafan kepada Siti Kasim menerusi ciapan di laman sosial Twitter miliknya selepas aktivis itu membuat permohonan maaf kepada beliau.

“Insya-Allah saya maafkan. Saya doakan semoga Puan Siti diberi kesihatan yang baik dan dijauhkan virus Covid-19,” tulisnya ringkas.

Terdahulu, Siti Kasim membalas ciapan kepada Idris dengan membuat permohonan maaf terhadap tuduhan yang dilontarkan sebelum ini.

“Minta maaf ustaz, saya memang salah,” katanya.

BACA JUGA ARTIKEL BERKAITAN : 

Sementara itu, rata-rata pengguna laman media sosial memberikan reaksi positif terhadap sikap profesionalisme yang ditampilkan Siti Kasim dan Idris Ahmad.

“Alhamdulilah, dakwah dengan akhlak lebih menyentuh jiwa,” ciap BumanUbakar.

“Inilah ciri-ciri muslimah sejati, memohon maaf apabila terkhilaf dengan suci hati. Boleh disunting menjadi permaisuri Yang Berhormat,” kata Suraya Aziz.

“Semoga hati Siti Kasim, hidayah milik Allah,” jelas Aizuddinfauzi.

Semalam, Siti Kasim atau nama lengkapnya Siti Zabedah Kasim dalam satu hantaran di media sosial meminta pengikut laman Twitter miliknya melihat jam berwarna keemasan kepunyaan Idris yang disangkanya jam jenama mewah Rolex.

Bagaimanapun, Naib Presiden Pas itu membidas kenyataan Siti Kasim dengan menjelaskan hanya memakai jam tangan jenama Buruj bagi membantu memudahkannya mengetahui arah kiblat serta waktu solat.

Susulan itu, laman web yang menjual jam tangan jenama Buruj sesak dengan model Buruj Adam Hawa Rose Gold untuk lelaki habis terjual semalam.

Sumber : Kosmo

Tags: , , , , ,

Category: POLITIK

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *