Tragis! Selepas Kehilangan Saudara, Dua Lelaki Pula Maut Dilanggar Kereta Api Di Lokasi Sama | Tragedi menimpa dua lelaki yang sedang berkabung selepas baru kehilangan saudara mereka, namun tidak lama kemudian mereka pula dilaporkan telah dilanggar oleh kereta api ringan sehingga mengakibatkan mereka maut dalam satu kejadian tembak-menembak di North Carolina, di sini, baru-baru ini.

Tragis! Selepas Kehilangan Saudara, Dua Lelaki Pula Maut Dilanggar Kereta Api Di Lokasi Sama

Mangsa dikenali sebagai Pablo Tiquiram Us, 29, dan Jose Chilambalam Tiquiram Us, 20, sedang berjalan ke utara di lintasan kereta api di Charlotte berhampiran 8200 South Boulevard pada pukul 5:10 pagi sebelum mereka dilaporkan dilanggar oleh kereta api Sistem Transit Kawasan Charlotte (CATS) Lynx sehingga mengakibatkan kematian , kata Polis Charlotte-Mecklenburg (CMPD) menerusi laporan CNN.
 Menurut CMPD Sgt. Adam Jones dalam satu kenyataan, mereka telah ke tempat tersebut bagi memperingati saudara mereka pada ulang tahun satu minggu kematiannya, dan mereka turut mengadakan peringatan di lokasi tempat saudara mereka terbunuh namun malangnya, kedua-dua bersaudara itu juga dilanggar oleh kereta api ketika mereka berjalan kaki sehingga mereka maut ditempat kejadian.
Saudara mereka, Baltazar Tiquiram Us, 27, telah memandu melintasi East Hebron Street sebelum dia dikatakan  dilanggar oleh kereta api dan dibunuh pada 26 Julai yang lalu, menurut Jones.
Bukti video mengesahkan kedua-dua bersaudara itu berdiri di trek ketika mereka dilanggar tetapi tidak jelas berapa lama mereka berada di trek sebelum kereta api tersebut tiba. Mereka dikatakan turut menyalakan lilin dan memberi penghormatan kepada saudara mereka sebaik mungkin di laluan trek tersebut.
Jones menjelaskan bahawa semua ciri keselamatan, termasuk lengan penyilang, lampu dan tanduk, berfungsi dengan betul namun tidak dapat membayangkan terpaksa kehilangan tiga anak- tiga daripada adik-beradik  dalam masa hanya seminggu, selain menyifatkan ia suatu yang tragis.
Pegawai mengesyaki bahawa alkohol adalah “faktor penyumbang,” menurut pembebasan itu.
Kes kini masih disiasat pihak polis bagi mengetahui punca sebenar kematian dua lelaki tersebut sama ada melibatkan motif bunuh diri atau kemalangan.
Sumber: CNN News

Share.

Leave A Reply