Tular Video Lori Hilang Kawalan Lalu Terbabas, Pemandu Positif Methaphetamine | Sejak semalam, tular satu rakaman video yang memaparkan sebuah lori yang hilang kawalan dan terbalik yang berlaku  di lokasi KM10.9 Lebuhraya NKVE (arah ke Subang).

Tular Video Lori Hilang Kawalan Lalu Terbabas, Pemandu Positif Methaphetamine

Menerusi kenyataan yang dikeluarkan oleh Polis (IPD) Shah Alam, kemalangan yang berlaku lebih kurang jam 8:30 pagi. Siasatan awal mendapati bahawa lori jenis Hino yang dipandu seorang lelaki berumur 33 tahun telah hilang kawalan secara tiba-tiba.

Siasatan awal ditempat kejadian mendapati m/lori WTD 9797 jenis Hino yang dipandu (1)(L) (I) berumur 33 thn telah hilang kawalan secara tiba-tiba yang dipercayai tertidur lalu gagal kawal kenderaan dan menyebabkan kemalangan dan terbabas.

Menurut Pemangku Ketua Polis Daerah Shah Alam, Superintendan Ramsay anak Embol, selang beberapa minit datang sebuah motosikal dari arah yang sama dan gagal mengelak lalu melanggar lori berkenaan.

Pemandu itu juga telah menjalani ujian saringan air kencing dan didapati positif methaphetamnine.

Siasatan lanjut dijalankan dan ujian saringan air kencing pemandu m/lori didapati positif methaphetamine. Saspek akan dibawa ke Mahkmah pada 24/9/2021 untuk permohonan reman atas kesalahan dibawah Seksyen 15(a) ADB 1952 oleh pihak Narkotik.

Kes juga disiasat di bawah Seksyen 45 APJ 1987- memandu kenderaan semasa dibawah pengaruh dadah bagi kesalahan trafik.

Sumber : SK, IPD Shah Alam, Inforoadblock

Share.

Leave A Reply