Wanita Ditangkap Selepas Dirakam 3 Kali Letak ‘Sesuatu’ Dalam Minuman Suami | Seorang doktor di negeri California, Amerika Syarikat (AS) mendakwa berjaya merakam perbuatan isterinya memasukkan cecair produk pembersih rumah ke dalam minumannya, lapor akhbar Daily Star UK kelmarin.

Dr. Jack Chen membongkar perbuatan tersebut menerusi rakaman kamera rahsia yang dipasang tanpa pengetahuan isterinya, Yue ‘Emily’ Yu.

Susulan pendedahan tersebut, Chen memfaikan permohonan cerai dan mendakwa bahawa isterinya turut mendera anak-anak mereka. Pasangan itu telah berkahwin selama 10 tahun.

Dalam dokumen mahkamah yang difailkan baru-baru ini, Chen menuduh Yu menambah cecair pembersih longkang, Drano ke dalam minumannya pada Mac dan April tahun ini.

Katanya, dia dapat mengesan rasa bendasing kimia dalam air limaunya dan pergi berjumpa doktor selepas itu. Lelaki itu kemudian didiagnosis menghidap ulser dalam perut, gastritis dan esofagitis.

Selepas itu, dia memasang kamera tersembunyi di dapur rumah mereka.

Menurut doktor berkenaan, perbuatan Yu menambahkan bahan kimia itu ke dalam minumannya dirakam sebanyak tiga kali.

Salah satu tangkap layar video tersebut menunjukkan wanita itu menuangkan cecair daripada botol plastik merah besar.

Yu ditahan pada Khamis minggu lalu selepas Chen melaporkan perbuatannya kepada polis.

Polis mengesahkan wanita itu ditahan kerana meracuni suaminya selepas disoal siasat.

Chen turut memfailkan dakwaan bahawa isterinya mendera dua anak mereka iaitu seorang kanak-kanak lelaki berusia 7 tahun dan kakaknya yang berumur 8 tahun.

“Apabila dia (Yu) kecewa dan menjerit kepada anak-anak, dia biasanya akan menggunakan bahasa Mandarin yang bermaksud ‘pergi mati!’

“Dia juga sering melemparkan kata-kata kesat seperti ‘kepala anda mempunyai masalah atau ‘’kepala anda tidak betul,” kata Chen.

Ibu Yu, Yuqin ‘Amy’ Gu, juga didakwa terlibat dalam penderaan itu.

Peguam Yu, David Wohl bagaimanapun menafikan semua dakwaan tersebut dan menganggapnya sebagai fitnah.

“Anak guam saya menafikan sekeras-kerasnya pernah meracuni suaminya atau orang lain. Sebagai seorang doktor yang dihormati, matlamatnya selalu untuk membantu orang dan tidak mencederakan mereka.

“Dakwaan palsu ini dibuat oleh suaminya dalam usaha mendapatkan kelebihan dalam kes perceraian dan hak penjagaan yang difailkan sehari selepas anak guam saya ditangkap,” kata Wohl.

Sumber : Kosmo

Share.

Leave A Reply