“Dana” adalah istilah yang gunakan untuk merujuk kepada jumlah wang atau peruntukan yang dibuat untuk sesuatu tujuan. Di Malaysia, terdapat 3 platform kutipan dana yang sering digunakan.

Pengurusan dana adalah proses yang penting dalam urusan duit sendiri, bisnes dan persatuan. Ianya adalah untuk pasti sumber dana boleh diguna dengan lebih teratur.

Terdapat 3 Platform Kutipan Dana yang boleh diguna seperti :

TOYYIBPAY

ToyyibPay adalah sebuah platform bayaran digital yang popular di Malaysia. Ia mudah diguna untuk buat banyak Transaksi bayaran di atas talian. Termasuk beli barang dan servis, bayar bil, hantar wang, dan kutipan dana.

Platform ini sering diguna oleh peniaga kecil dan sederhana bagi mudah untuk transaksi bayaran dengan mudah dan selamat. ToyyibPay juga ada banyak ciri baru, seperti laporan transaksi dan integrasi dengan sistem e-dagang, bagi bantu peniaga urus dana mereka dengan lebih efisien.

Toyyibpay

SETTLEPAYZ

Platform ini jamin proses urusan yuran dan sumbangan yang selamat, pantas dan terkini yang akan mudahkan proses sesebuah Organisasi untuk kutip Dana.

SettlePayz telah dapat sijil SSM BizTrust Level 3 dimana ianya adalah piawaian tertinggi yang boleh dapat daripada Suruhanjaya Syarikat Malaysia (SSM), yang akui bahawa SettlePayz telah patuh ciri-ciri prinsip dan ciri seperti daftar niaga, keselamatan dalam talian dan lindung maklumat yang telah ditetapkan.

settlepayz

GLOBAL SAQADAH

Global Sadaqah adalah platform kewangan sosial Islam yang dikenal yang ada di Malaysia. Ia adalah untuk tingkatkan kecekapan dan impak derma amal seperti sadaqah (sedekah), zakat (derma wajib), dan waqf (wakaf). Platform ini bersama dengan banyak rakan kongsi seperti Korporat, Institusi Kewangan, dan Organisasi Kebajikan untuk pastikan bahawa derma diguna secara efektif dan telus.

Di Malaysia, Global Sadaqah telah membuat kemajuan besar dengan manfaat Teknologi untuk potong kos dan tinggi capaian. Platform ini mudahkan sumbangan melalui banyak saluran seperti E-wallet, Bitcoin, dan emas digital, ia akan mudah diakses dan mudah untuk penderma. Ia juga mengesahkan semua kempen untuk memastikan mereka mematuhi prinsip Shariah​ (The Fintech Times)​​ (TNGlobal)​.

global sadaqah

 

Perlukan bantuan dalam mencari DANA?  terus klick DISINI

3 Syarikat Pemasaran Dana di KEDAH

Share.

Leave A Reply