RSSAGAMA

Ingat! Kifarah Itu Wujud

Ingat! Kifarah Itu Wujud

| August 4, 2020 | 0 Comments

Ingat! Kifarah Itu Wujud | Assalamualaikum semua. Nama saya Mas. Berusia lingkungan 30 an dan berasal dari Durian Tunggal, Melaka. Saya telah bertunang dengan seorang pemuda bernama Jam dan dia juga berumur dalam lingkungan 30 an. Saya ringkaskan cerita untuk tidak membuang masa reader semua dan jadikan ini iktibar untuk tidak melakukan perbuatan ini kepada […]

Continue Reading

Boring Cerita Zina Syok Sendiri

Boring Cerita Zina Syok Sendiri

| August 4, 2020 | 0 Comments

Boring Cerita ZIna Syok Sendiri | Sebagai seorang lelaki yang merupakan silent reader di page ni, aku pun terpanggil nak turut menyumbang sikit perkongsian pandangan aku bersesuaian dengan isu yang sesuai sangat dengan tajuk yang aku letak kat atas tu. Para perempuan yang seolah berlumba-lumba bercerita kisah-kisah perzinaan kau dengan begitu detail sekali, dan isteri-isteri […]

Continue Reading

Disana Aku Temui Kehidupan

Disana Aku Temui Kehidupan

| August 3, 2020 | 0 Comments

Disana Aku Temui Kehidupan | Assalamualaikum para pembaca IIUMC. First of all, thanks to admin for publishing my story. Aku Ain (bukan nama sebenar). Kisah yang akan aku ceritakan adalah bukan mengenai aku tetapi keluarga ayah saudaraku. Keluarga yang selalu di underestimate kan. Keluarga yang aku ceritakan ini adalah keluarga abang kepada Abah aku. Kesemua […]

Continue Reading

Wanita, Dirimu Sangat Berharga

Wanita, Dirimu Sangat Berharga

| July 27, 2020 | 0 Comments

Wanita, Dirimu Sangat Berharga | Assalamualaikum. Sedikit info perkenalan diri. Nama aku Akim. Umur aku nak masuk 30-an dan aku bekerja sebagai eksekutif di salah sebuah syarikat SME di Malaysia. Dan aku juga lelaki. Baru-baru ini aku ada terbaca tentang beberapa luahan muslimah, yang sudah terlanjur dan ada juga yang belum sampai ke tahap itu, […]

Continue Reading

Saya Ketagih

Saya Ketagih

| July 27, 2020 | 0 Comments

Saya Ketagih | Salam warga netizen. Hari ni saya nak berkongsi pendapat dan permasalahan yang kebanyakan kita semua alami. At one point of our life, pasti kita semua ketagih sesuatu, betul tak? Contohnya, ada orang ketagih merokok, ketagih main game, ketagih shopping tupperware, ketagih ‘ehem-ehem’ dan banyak lagi contoh ketagihan lain. Tapi sebelum saya cerita […]

Continue Reading

Masjid Diconteng Di Perancis.

Masjid Diconteng Di Perancis.

| July 26, 2020 | 0 Comments

Masjid Diconteng Di Perancis. | Satu lambang swastika atau Nazi, Jerman dan lukisan grafiti diconteng di sebuah masjid di bandar Agen, barat daya Perancis, kata Menteri Dalam Negeri, Gerald Darmanin pada Ahad lalu. Beliau mengutuk tindakan itu yang dianggap sebagai menjelekkan selain menyatakan sokongan kepada penduduk Muslim di bandar tersebut menerusi satu kenyataan di Twitter. […]

Continue Reading

Ku Temui Jodoh Dalam Istikharah

Ku Temui Jodoh Dalam Istikharah

| July 25, 2020 | 0 Comments

Ku Temui Jodoh Dalam Istikharah | Assalamu’alaikum. Aku perkenalkan diri sebagai Lin. Hampir enam tahun mendirikan rumah tangga dengan jodoh istikharah. Alhamdulillah, Allah kurniakan aku jodoh yang bertanggungjawab, penyanyang, ringan tulang, pemurah dengan family & tidak merokok. Aku just nak share perjalanan hidup aku dalam mencari imam hidupku. Antara enam beradik, aku kahwin yang paling […]

Continue Reading

Menjaga Maruah Diri Bermula Dengan Niat Di Hati

Menjaga Maruah Diri Bermula Dengan Niat Di Hati

| July 23, 2020 | 0 Comments

Menjaga Maruah Diri Bermula Dengan Niat Di Hati | Assalamualaikum wbt. Terima kasih admin jika post ini tersiar. Nama samaran aku Ra’i. Aku pembaca tegar dan sekali sekala menulis sedikit cerita kehidupan disini atas pelbagai nama. Kali ini, aku tertarik untuk menulis kerana rasa jelik dengan confession yang bangga dengan dosa. Sejujurnya aku sangat takut […]

Continue Reading

Jadilah Seperti Jinak-Jinak Merpati,Meski Jinak Sukar Ditakluki

Jadilah Seperti Jinak-Jinak Merpati,Meski Jinak Sukar Ditakluki

| July 23, 2020 | 0 Comments

Jadilah Seperti Jinak-Jinak Merpati,Meski Jinak Sukar Ditakluki | Assalammualaikum semua. Aku Leen S. Gadis sederhana, dari keluarga sederhana, berpewatakan juga sederhana. Memandangkan kebelakangan ini banyak kisah tentang gadis terlanjur, ingin aku cerita kisah hidupku pula. Sebelumnya yang baik semuanya dari Allah, yang buruk dari kita sendiri. Aku merupakan gadis berusia dua puluhan, aku sejenis yang […]

Continue Reading

Angkara Sihir

Angkara Sihir

| July 22, 2020 | 0 Comments

Angkara Sihir | Aku tak pandai nak cerita macam buat novel or macam confessor yang lain. Cukup apa aku cerita kan ini jadikan pengajaran untuk semua since aku pun dah cecah umur 40 lebih memang tak reti nak karang ayat cantik-cantik. Tapi terima kasih untuk yang sudi baca. 20 tahun yang lalu aku berkahwin dengan […]

Continue Reading