RSSRESEPI

Resepi Cara Buat Ayam Tandoori

Resepi Cara Buat Ayam Tandoori

| February 14, 2020 | 0 Comments

Resepi Cara Buat Ayam Tandoori| Assalamualaikum. Hari ini nak kongsikan resepi cara buat Ayam Tandoori. Anda yang suka¬† makan dekat kedai mamak mesti pernah cuba kan Ayam Tandoori ni? Ayam Tandori ni sedap kalau dapat makan bersama dengan roti nan. Kalau dekat kedai mamak dorang akan bakar menggunakan bekas khas mereka sendiri bentuk macam tempayan […]

Continue Reading

Resepi Choc Chip Ice Cream

Resepi Choc Chip Ice Cream

| February 11, 2020 | 0 Comments

Resepi Choc Chip Ice Cream | Hai assalamualaikum, pada kali ini kami nak kongsikan kepada anda cara buat Resepi Choc Chip Ice Cream. Korang yang gemar makan pishang tu, patut cuba resepi ni. Dah la mudah nak buat dah tu mudah pula nak cari bahan buat resepi ni. Tambah-tambah lagi apabila favourite fruit kita ada […]

Continue Reading

Resepi Ikan Bakar Cicah Air Asam

Resepi Ikan Bakar Cicah Air Asam

| February 11, 2020 | 0 Comments

Resepi Ikan Bakar Cicah Air Asam|Assalamuaikum. Hari ni min nak kongsikan resepi Ikan Bakar Cicah Air Asam. Bila buat ikan bakar mesti kena ada air asam. Kalau tak ada air asam mesti tidak akan lengkap masakan kita kan. Sebut jer air asam mesti akan buatkan kita rasa terliur dok membayangkan keenakan rasa air asam ni […]

Continue Reading

Resepi Masakan Teriyaki Chicken

Resepi Masakan Teriyaki Chicken

| February 9, 2020 | 0 Comments

Resepi Masakan Teriyaki Chicken|Assalamualaikum. Hari ni nak kongsikan satu jenis resepi makanan orang Jepun. Kepada anda yang suka dengan makanan Jepun, pasti tahu dengan resepi masakan Teriyaki Chicken ni kan? Teriyaki Chicken yang rasanya lemak manis, akan buatkan anda terliur dengan kesedapan resepi masakan ini. Oleh itu, resepi masakan Teriyaki Chicken yang sedap ni anda […]

Continue Reading

Resepi Buat Pizza Bujang

Resepi Buat Pizza Bujang

| February 9, 2020 | 0 Comments

Resepi Buat Pizza Bujang|Assalamualaikum. Kepada orang bujang dan ibu-ibu yang nak buat bekalan makanan untuk anak-anak ke sekolah atau orang bujang nak bawak pergi kerja boleh tengok resepi buat Pizza Bujang ni. Resepi buat Pizza Bujang ni sangatlah mudah nak buat dan mengenyangkan. Resepi sedap ni anda boleh tengok cara masakan daripada khairulaming. Bahan-bahan Buat […]

Continue Reading

Resepi Jus Tembikai Laici

Resepi Jus Tembikai Laici

| February 9, 2020 | 0 Comments

Resepi Jus Tembikai Laici | Hai assalamualaikum, pada kali ini kami ingin bawakan resepi minuman buah-buahan yang enak sekali untuk anda di rumah. Korang mesti suka kan dengan minuman buah-buahan ni. Minuman berbuah ni bukan sahaja sedap malah berkhasiat sekali. Korang patut cuba buat di rumah, keluarga anda pasti suka. Tambah-tambah lagi bila bulan puasa […]

Continue Reading

Resepi Cornflakes Madu

Resepi Cornflakes Madu

| February 9, 2020 | 0 Comments

Resepi Cornflakes Madu | Hai assalamualaikum, hari ini kami nak kongsikan kepada korang resepi kuih raya. Kami tahu bulan syawal lambat lagi tapi korang boleh je simpan resepi ni untuk koleksi kuih raya nanti. Berlatih perlahan-lahan buat resepi ni, mana tahu time raya nanti korang dapat kuih raya yang perfect tahun ni. Haha! Gurau saja. […]

Continue Reading

Resepi Cara Buat Mango Bingsu

Resepi Cara Buat Mango Bingsu

| February 9, 2020 | 0 Comments

Resepi Cara Buat Mango Bingsu | Hai assalamualaikum, pada kali ini kami ingin bawakan kepada anda resepi hidangan sampingan yang sedap untuk anda semua, iaitu Resepi Mango Bingsu. Resepi yang mudah dibuat ini telah dikongsikan oleh khairulaming. Kepada ibu-ibu diluar sana anda patut cuba resepi ni sebab susu Goodday dipasaran sekarang mur-mur je. Dapatlah beri […]

Continue Reading

Resepi Grilled Cheese Menggunakan Sterika

Resepi Grilled Cheese Menggunakan Sterika

| February 8, 2020 | 0 Comments

Resepi Grilled Cheese Menggunakan Sterika| Assalamualaikum. Hari ni nak kongsikan resepi yang sesuai untuk orang bujang di luar sana yang teringin nak makan Grilled Cheese. Hi hi hi. Resepi kali ni lain macam sikit, sebabnya resepi Grilled Cheese Menggunakan Sterika. Resepi Grilled Cheese Menggunakan Sterika ni sangat lah ringkas dan mudah nak buatnya. Perlukan empat […]

Continue Reading

Resepi Cara Buat Egg Benedict

Resepi Cara Buat Egg Benedict

| February 8, 2020 | 0 Comments

Resepi Cara Buat Egg Benedict| Hai. Hari ni nak kongsikan resepi cara buat Egg Benedict. Setiap pagi untuk buat sarapan kita seboleh-bolehnya nak cari hidangan yang ringkas tapi mengenyangkan untuk bekal anak-anak ke sekolah. Kepada ibu-ibu yang mencari resepi hidangan pagi untuk anak-anak atau suami, resepi cara buat Egg Benedict adalah pilihannya. Resepi ni sangat […]

Continue Reading