RSSRESEPI

Resepi Dumpling Homemade

Resepi Dumpling Homemade

| June 22, 2020 | 0 Comments

Resepi Dumpling Homemade | Selalu kalau teringin nak makan dumpling, beli dekat kedai saja. Tak terasa nak buat sendiri ka? Buat sendiri dapat banyak ketul, boleh makan puas-puas. Ha, ni resepi dumpling homemade untuk sesiapa yang teringin nak buat sendiri atau yang nak mencuba resepi baru. Boleh lah tengok resepi ni. Bahan-bahan : Kulit dumpling […]

Continue Reading

Popia Cheese Ala Wonder Cheese Sedap

Popia Cheese Ala Wonder Cheese Sedap

| June 21, 2020 | 0 Comments

Popia Cheese Ala Wonder Cheese Sedap| Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca. Harap semuanya sihat dan dikurniakan rezeki yang baik . Baiklah rasa-rasa hari ini macam nak buat popia cheese sendiri lah sebab kalau beli sebalang mesti cepat je habis kan.  Jadi nak puaskan hati baik kita buat sendiri je dekat rumah. Ha siapa […]

Continue Reading

Resepi Minuman Caramel Macchiato

Resepi Minuman Caramel Macchiato

| June 18, 2020 | 0 Comments

Resepi Minuman Caramel Macchiato | Sebut saja pasal caramel macchiato ni, mesti ramai ja yang pasang telinga. Selalu beli dekat kedai ni, tak teringin ka nak buat sendiri? Ramai yang ingat nak buat minuman ni perlukan banyak bahan, lepas tu banyak pulak cara-caranya. Sebenarnya senang saja. Lagi cepat siap daripada di kedai. Ha, nak tahu […]

Continue Reading

Resepi Kek Pelangi Cheese

Resepi Kek Pelangi Cheese

| June 18, 2020 | 0 Comments

Resepi Kek Pelangi Cheese | Selalunya yang menjadi kegemaran orang ramai adalah kek chocolate atau kek red velvet kan? Mesti hampa pernah dengar pasal kek pelangi kan? Tapi selalu pi kedai, jarang la kan depa nak jual kek pelangi ni. Kalau nak pun kena tempah, betul tak? Lambat pulak nak menunggunya. Kalau buat sendiri, lepas […]

Continue Reading

Resepi Pengat Durian Bersama Pulut Kukus Enak

Resepi Pengat Durian Bersama Pulut Kukus Enak

| June 18, 2020 | 0 Comments

Resepi Pengat Durian Bersama Pulut Kukus Enak| Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua. Semoga anda berada dalam keadaan sihat sejahtera. Haa sekarang ini musim buah kan lagi lagi buah durian yang digemari rakyat Malaysia ni. Haa tengok je dekat tepi jalan mesti ramai yang menjual durian kan. Kalau jenis peminat durian ni kalau boleh setiap […]

Continue Reading

Resepi Jagung Susu Cheese Viral

Resepi Jagung Susu Cheese Viral

| June 16, 2020 | 0 Comments

Resepi Jagung Susu Cheese Viral | Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca. Semoga anda semua diberikan rezeki yang  melimpah ruah dan kesihatan yang baik. Okay baiklah tanpa membuang masa marilah kita mencuba resepi yang agak viral. Resepi yang saya nak kongsikan adalah Jagung Susu Cheese Viral. Haa, Jagung susu ni pekat lagi manis tau. […]

Continue Reading

Resepi Biskut Red Velvet Rangup dan Sedap

Resepi Biskut Red Velvet Rangup dan Sedap

| June 15, 2020 | 0 Comments

Resepi Biskut Red Velvet Rangup dan Sedap | Assalamualaikum dan salam sejahtera. Semua sihat tak tu? Jaga kesihatan tau. Baiklah siapa di sini peminat red velvet? Entri kali ini saya nak kongsikan resepi kepada anda biskut red velvet. Haa, biskut ini sedap tau. Rangup pula tu. Tanpa membuang masa marilah kita mencuba resepi ini. Pastinya anak-anak […]

Continue Reading

Kuih Lapis Lembut dan Mudah Dibuat

Kuih Lapis Lembut dan Mudah Dibuat

| June 15, 2020 | 0 Comments

Kuih Lapis Lembut dan Mudah Dibuat| Assalamualaikum dan salam sejahtera kepada semua pembaca. Semoga semuanya dalam keadaan sihat sejahtera ya. Kita sama-sama jaga kesihatan. Okay baiklah hari ini saya nak sharekan satu resepi kuih muih. Ha, resepi yang saya nak sharekan kepada anda semua adalah resepi kuih lapis. Orang kata susah nak buat lah renyah la […]

Continue Reading

Samosa Daging Pasti Nak Lagi

Samosa Daging Pasti Nak Lagi

| June 15, 2020 | 0 Comments

Samosa Daging Pasti Nak Lagi| Assalamualaikum dan salam sejahtera. Semoga anda sentiasa berada dalam keadaan sihat sejahtera. Baiklah, kali ini saya nak kongsikan  resepi samosa daging. Resepi ini sangatlah sedap dan rangup tau. Lagi best kalau resepi ini untuk hidangan petang. Tanpa membuang masa marilah kita mencuba resepi samosa ini. Mesti jadi lah. Bahan-bahan: ½ biji […]

Continue Reading

Resepi Japanese Cotton Cheese Cake

Resepi Japanese Cotton Cheese Cake

| June 15, 2020 | 0 Comments

Resepi Japanese Cotton Cheese Cake | Petang- petang macam ni kalau makan kek sambil lepak kena angin belakang rumah best jugak kan. Tapi nak buat kek apa pun tak tau. Ha, jom cuba buat kek japanese cotton cheese. Kek jepun yang bergoyang-goyang tu. Mana la tahu first time buat terus jadi kan? Jom tengok resepi. […]

Continue Reading