RSSRESEPI

Resepi Chicken With Black Pepper Mushroom

Resepi Chicken With Black Pepper Mushroom

| February 7, 2020 | 0 Comments

Resepi Chicken With Black Pepper Mushroom | Hai assalamulaikum, korang dah bosan ke dengan masakan yang beshe-beshe? Ingin cuba seuatu yang luar beshe tak? Kali ini kami ingin kongsikan kepada korang masakan ala-ala barat iaitu Resepi Chicken With Black Pepper Mushroom. Korang mesti rajin kan masak cuti-cuti begini. Kalau tak rajin berlapar lah korang sepanjang […]

Continue Reading

Resepi Kurma Shake

Resepi Kurma Shake

| February 6, 2020 | 0 Comments

Resepi Kurma Shake | Hai assalamualaikum, hari ini kami teringin pula nak minum air sedap. Jadi kami pun stalk resepi khairulaming dan terjumpa la resepi Kurma Shake ni. Resepi ni sangat sesuai bila kita bersahur sebab ada oat yang mengenyangkan perut. Kaum wanita yang dah fikir nak berpuasa tu bolehlah cuba buat resepi ni untuk […]

Continue Reading

Resepi Philly Cheesesteak Versi Bujang

Resepi Philly Cheesesteak Versi Bujang

| February 6, 2020 | 0 Comments

Resepi Philly Cheesesteak Versi Bujang | Perut berbunyi tiba-tiba ada kawan call kata nak belanja makan. Jadi kami pun punyalah excited nak siap dan belum sempat nak mandi tengok-tengok air takde. Jadi kami pun menjerit. Argghh!! Dan dari situ kami terjaga dari mimpi. Oh itu semua mimpi rupanya. Jadi kami pun ambil telefon Oppo kami […]

Continue Reading

Resepi Mee Samyang Pedas Berapi

Resepi Mee Samyang Pedas Berapi

| February 6, 2020 | 0 Comments

Resepi Mee Samyang Pedas Berapi| Hai. Kepada anda yang suka makan pedas, hari ni min nak kongsikan resepi Mee Samyang Pedas Berapi menggunakan maggi Korea yang viral ni. Walaupun, maggi ni da lama viral tapi min tetap nak kongsikan resepi Mee Samyang Pedas Berapi yang di masak oleh khairulaming. Confirm sedap dan telan air liur […]

Continue Reading

Resepi Masakan Tomyam Seafood

Resepi Masakan Tomyam Seafood

| February 6, 2020 | 0 Comments

Resepi Masakan Tomyam Seafood| Assalamualaikum. Hari ni rasa nak buat Tomyam Seafood. Min tahu Tomyam merupakan hidangan yang disukai ramai orang. Resepi masakan Tomyam Seafood yang rasanya pedas, masam, sedap ni akan buatkan kita terliur bila terbayangkan kenikmatan Tomyam Seafood. Di tambah pula dengan sotong, udang,lala memang sedap habis la kan. Resepi masakan Tomyam Seafood […]

Continue Reading

Resepi Scrambled Egg

Resepi Scrambled Egg

| February 5, 2020 | 0 Comments

Resepi Scrambled Egg | Hai assalamualaikum, hari ini kami nak kongsikan kepada anda semua resepi sarapan pagi iaitu resepi Scrambled Egg. Resepi ini daripada khairulaming. Jadi, kepada penggemar-penggemar telur mesti tahu dan  suka dengan resepi ini kan. Resepi ini sangat sesuai dan enak untuk dimakan begitu sahaja atau untuk dijadikan  inti sandwich pun sedap. Sesuai […]

Continue Reading

Resepi Cara Buat Maggi Goreng

Resepi Cara Buat Maggi Goreng

| February 4, 2020 | 0 Comments

Resepi Cara Buat Maggi Goreng| Assalamulaikum. Hari ni nak kongsi resepi yang simple dan cepat nak buat. Resepi Cara Buat Maggi Goreng memang satu hidangan yang di gemari ramai orang. Kebiasaannya min kalau buat maggi goreng kosong jer, tak ada campur apa-apa bahan. Tapi kali ni nak cuba buat Maggi Goreng yang di masak dengan […]

Continue Reading

Resepi Masakan Yee Mee Goreng

Resepi Masakan Yee Mee Goreng

| February 4, 2020 | 0 Comments

Resepi Masakan Yee Mee Goreng|Assalamualaikum. Kepada anda yang telah kehabisan idea nak masak apa hari ni, apakata kita cuba tukar selera tekak dan resepi masakan kita dengan membuat resepi masakan Yee Mee Goreng. Rasa-rasanya senang tak nak buat? Haaa anda jangan risau resepi nak buat Yee Mee Goreng ni sangat senang dan semestinya sedap. Anda […]

Continue Reading

Resepi Simple Roasted Chicken

Resepi Simple Roasted Chicken

| February 3, 2020 | 0 Comments

Resepi Simple Roasted Chicken | Hai assalamualaikum, anda semua dah ada resepi masakan hari ini. Kalau tiada, di sini kami nak kongsikan resepi yang cukup mudah untuk dimasukkan ke dalam menu masakan anda hari ini. Resepi yang kami nak kongsikan hari ini adalah daripada khairulaming iaitu, Resepi Simple Roasted Chicken. Okay, jom lihat bahan-bahan untuk […]

Continue Reading

Resepi Cara Buat Chicken Chop

Resepi Cara Buat Chicken Chop

| February 3, 2020 | 0 Comments

Resepi Cara Buat Chicken Chop|Assalamualaikum. Hari ni kita share resepi cara buat Chicken chop. Asyik makan nasi jer kan. Apakata kita cuba buat fried chicken chop dengan sos black pepper di rumah. Seronok di dijadikan juadah untuk keluarga. Mesti dorang suka. Resepi cara buat chicken chop yang sedap ni, anda boleh tengok cara masakan daripada […]

Continue Reading