Miss Tata

rss feed

Miss Tata's Latest Posts

Resepi Choc Chip Ice Cream

Resepi Choc Chip Ice Cream

| February 11, 2020 | 0 Comments

Resepi Choc Chip Ice Cream | Hai assalamualaikum, pada kali ini kami nak kongsikan kepada anda cara buat Resepi Choc Chip Ice Cream. Korang yang gemar makan pishang tu, patut cuba resepi ni. Dah la mudah nak buat dah tu mudah pula nak cari bahan buat resepi ni. Tambah-tambah lagi apabila favourite fruit kita ada […]

Continue Reading

Resepi Jus Tembikai Laici

Resepi Jus Tembikai Laici

| February 9, 2020 | 0 Comments

Resepi Jus Tembikai Laici | Hai assalamualaikum, pada kali ini kami ingin bawakan resepi minuman buah-buahan yang enak sekali untuk anda di rumah. Korang mesti suka kan dengan minuman buah-buahan ni. Minuman berbuah ni bukan sahaja sedap malah berkhasiat sekali. Korang patut cuba buat di rumah, keluarga anda pasti suka. Tambah-tambah lagi bila bulan puasa […]

Continue Reading

Resepi Cornflakes Madu

Resepi Cornflakes Madu

| February 9, 2020 | 0 Comments

Resepi Cornflakes Madu | Hai assalamualaikum, hari ini kami nak kongsikan kepada korang resepi kuih raya. Kami tahu bulan syawal lambat lagi tapi korang boleh je simpan resepi ni untuk koleksi kuih raya nanti. Berlatih perlahan-lahan buat resepi ni, mana tahu time raya nanti korang dapat kuih raya yang perfect tahun ni. Haha! Gurau saja. […]

Continue Reading

Resepi Cara Buat Mango Bingsu

Resepi Cara Buat Mango Bingsu

| February 9, 2020 | 0 Comments

Resepi Cara Buat Mango Bingsu | Hai assalamualaikum, pada kali ini kami ingin bawakan kepada anda resepi hidangan sampingan yang sedap untuk anda semua, iaitu Resepi Mango Bingsu. Resepi yang mudah dibuat ini telah dikongsikan oleh khairulaming. Kepada ibu-ibu diluar sana anda patut cuba resepi ni sebab susu Goodday dipasaran sekarang mur-mur je. Dapatlah beri […]

Continue Reading

Resepi Chicken With Black Pepper Mushroom

Resepi Chicken With Black Pepper Mushroom

| February 7, 2020 | 0 Comments

Resepi Chicken With Black Pepper Mushroom | Hai assalamulaikum, korang dah bosan ke dengan masakan yang beshe-beshe? Ingin cuba seuatu yang luar beshe tak? Kali ini kami ingin kongsikan kepada korang masakan ala-ala barat iaitu Resepi Chicken With Black Pepper Mushroom. Korang mesti rajin kan masak cuti-cuti begini. Kalau tak rajin berlapar lah korang sepanjang […]

Continue Reading

Resepi Kurma Shake

Resepi Kurma Shake

| February 6, 2020 | 0 Comments

Resepi Kurma Shake | Hai assalamualaikum, hari ini kami teringin pula nak minum air sedap. Jadi kami pun stalk resepi khairulaming dan terjumpa la resepi Kurma Shake ni. Resepi ni sangat sesuai bila kita bersahur sebab ada oat yang mengenyangkan perut. Kaum wanita yang dah fikir nak berpuasa tu bolehlah cuba buat resepi ni untuk […]

Continue Reading

Resepi Philly Cheesesteak Versi Bujang

Resepi Philly Cheesesteak Versi Bujang

| February 6, 2020 | 0 Comments

Resepi Philly Cheesesteak Versi Bujang | Perut berbunyi tiba-tiba ada kawan call kata nak belanja makan. Jadi kami pun punyalah excited nak siap dan belum sempat nak mandi tengok-tengok air takde. Jadi kami pun menjerit. Argghh!! Dan dari situ kami terjaga dari mimpi. Oh itu semua mimpi rupanya. Jadi kami pun ambil telefon Oppo kami […]

Continue Reading

Resepi Scrambled Egg

Resepi Scrambled Egg

| February 5, 2020 | 0 Comments

Resepi Scrambled Egg | Hai assalamualaikum, hari ini kami nak kongsikan kepada anda semua resepi sarapan pagi iaitu resepi Scrambled Egg. Resepi ini daripada khairulaming. Jadi, kepada penggemar-penggemar telur mesti tahu danĀ  suka dengan resepi ini kan. Resepi ini sangat sesuai dan enak untuk dimakan begitu sahaja atau untuk dijadikanĀ  inti sandwich pun sedap. Sesuai […]

Continue Reading

Resepi Simple Roasted Chicken

Resepi Simple Roasted Chicken

| February 3, 2020 | 0 Comments

Resepi Simple Roasted Chicken | Hai assalamualaikum, anda semua dah ada resepi masakan hari ini. Kalau tiada, di sini kami nak kongsikan resepi yang cukup mudah untuk dimasukkan ke dalam menu masakan anda hari ini. Resepi yang kami nak kongsikan hari ini adalah daripada khairulaming iaitu, Resepi Simple Roasted Chicken. Okay, jom lihat bahan-bahan untuk […]

Continue Reading

Resepi Cara Buat Chicken Chop

Resepi Cara Buat Chicken Chop

| February 3, 2020 | 0 Comments

Resepi Cara Buat Chicken Chop|Assalamualaikum. Hari ni kita share resepi cara buat Chicken chop. Asyik makan nasi jer kan. Apakata kita cuba buat fried chicken chop dengan sos black pepper di rumah. Seronok di dijadikan juadah untuk keluarga. Mesti dorang suka. Resepi cara buat chicken chop yang sedap ni, anda boleh tengok cara masakan daripada […]

Continue Reading