Facebook Marketing merujuk kepada amalan menggunakan pelbagai alat pengiklanan dan promosi Facebook untuk mempromosikan perniagaan, jenama, produk atau perkhidmatan di platform. Facebook menawarkan pelbagai alat dan ciri untuk perniagaan dan menjalankan kempen pemasaran yang disasarkan, melibatkan diri dengan pelanggan.

 

  1. Khalifah Media Networks

Khalifah Media Networks (M) Sdn Bhd merupakan sebuah syarikat pengiklanan media digital yang ditubuhkan pada tahun 2017 di Alor Setar, Kedah. Pengasas syarikat ini ialah Encik Mohd Huzaifah Bin Muntalip, seorang graduan ijazah kejuruteraan  dari University of Minnesota, USA pada tahun 2007 dan mempunyai Master Pengurusan dari University of Sheffield, United Kingdom pada tahun 2014. Pengalaman beliau berurusan dengan beberapa syarikat digital ketika berada di luar negara telah dimanfaatkan sebaiknya untuk menubuhkan syarikat “start-up” Khalifah Media Networks yang kini berkembang pesat.

Syarikat ini dapat mencipta beberapa platform media sosial dengan pengikut yang besar dalam masa kurang daripada dua tahun. Terdapat lebih 2.3 juta orang yang mengikuti halaman Facebook untuk Khalifah Media Network. Untuk memastikan perniagaan sentiasa dikemas kini dengan trend, Media Sosial Khalifah turut mengekalkan akaun di platform media sosial lain, seperti Twitter, Instagram, Tiktok, dan juga Youtube. Syarikat Khalifah Media Networks menawarkan lima servis iaitu Perkhidmatan Pemasaran Digital, Perkhidmatan Multimedia, Perkhidmatan Latihan, Perkhidmatan Event Management dan Perkhidmatan Pembangunan Teknologi.

  1. AGB Manufacturing Sdn Bhd

AGB Manufacturing Sdn Bhd ialah sebuah syarikat yang berpangkalan di Alor Setar, Kedah yang terlibat dalam pembuatan dan pengedaran pelbagai jenis produk industri, seperti galas, pengedap, pelincir, dan komponen penghantaran kuasa. Syarikat itu ditubuhkan pada tahun 1987 dan sejak itu telah berkembang menjadi pembekal utama produk industri di Malaysia.

AGB Manufacturing menggunakan visual imej dan video yang lebih cenderung untuk mendapatkan lebih banyak penglibatan di Facebook. Mereka gunakan visual berkualiti tinggi bagi mempamerkan produk atau perkhidmatan syarikat.

  1. Kasihku Marketing Sdn Bhd

Kasihku Marketing Sdn Bhd ialah sebuah syarikat yang berpangkalan di Alor Setar, Kedah yang mengkhusus dalam pengedaran dan pemasaran pelbagai produk penjagaan diri dan isi rumah. Syarikat itu ditubuhkan pada tahun 1995 dan sejak itu telah berkembang menjadi pengedar utama barangan pengguna di Malaysia.

Kasihku Marketing Sdn Bhd menawarkan rangkaian produk yang pelbagai, termasuk penjagaan kulit, penjagaan rambut, penjagaan bayi, penjagaan mulut dan produk pembersihan rumah, antara lain. Syarikat komited untuk menyediakan produk berkualiti tinggi yang memenuhi keperluan dan pilihan pelanggannya.

Selain aktiviti pengedarannya, Kasihku Marketing Sdn Bhd juga menawarkan perkhidmatan pemasaran dan penjenamaan kepada pelanggannya menggunakan media sosial seperti Facebook, Instagram, dan Tiktok. Syarikat bekerja rapat dengan pelanggannya untuk membangunkan strategi pemasaran yang membantu mereka mencapai khalayak sasaran mereka dan meningkatkan kesedaran jenama.

Share.

Leave A Reply