Akhirnya Pemandu Alza Berjaya Dikesan. Ini Tindakkan PDRM. | REMBAU – Tindakan saman telah dikeluarkan terhadap pemandu kenderaan pelbagai guna (MPV) Perodua Alza yang dirakam melakukan kesalahan trafik di persimpangan lampu isyarat Kompleks Pentadbiran Daerah Rembau, di Jalan Seremban-Tampin, di sini pada Jumaat.

Ketua Polis Daerah Rembau, Deputi Superintenden Hazri Mohamad berkata, pemandu lelaki berusia 24 tahun itu berjaya dikesan pada hari sama di Seremban.

“Polis mengesan video tular berhubung kejadian itu kira-kira jam 8.30 pagi Jumaat dan menerusi video itu mendapati kenderaan MPV tersebut datang dari arah Seremban menghala ke Tampin.

“Sebaik sampai di tempat kejadian, MPV berkenaan telah memotong sebuah kenderaan di garisan berkembar sebelum bergerak dalam keadaan lampu isyarat masih merah,” katanya ketika dihubungi.

Katanya, kes seterusnya disiasat di bawah Kaedah 17 LN 167/59 dan siasatan lanjut masih dijalankan.

Sebelum ini tular sebuah video di media sosial yang memaparkan sebuah kereta Perodua Alza memandu secara melulu serta melakukan kesalahan trafik.

Ketua Polis Daerah Rembau, Deputi Superintenden Hazri Mohamad berkata, pihaknya mengesan video tular mengenai kejadian itu sekitar pukul 8.30 pagi tadi dan berdasarkan video tular itu mendapati kenderaan MPV berkenaan datang dari arah Seremban menghala ke Tampin.

“Sebaik sampai di tempat kejadian, kenderaan tersebut telah memotong sebuah kenderaan di garisan berkembar dan seterusnya bergerak dalam keadaan lampu isyarat masih merah.

Video berkenaan turut memaparkan penumpang hadapan iaitu seorang wanita telah membuka tingkap kereta itu yang kemudian menunjukkan reaksi wajah memarahi pemandu kereta yang merakamkan video tersebut.

Sumber : SH

Share.

Leave A Reply