Surat Jemputan ke Majlis Perkahwinan, adalah perkara penting dalam mana mana suatu Majlis Perayaan Perkahwinan. Ia sebagai jemputan rasmi kepada rakan rakan, keluarga, dan orang tersayang untuk datang dan berkongsi dalam majlis raja sehari itu.

jemputan majlis perkahwinan

Secara tradisi nya, Surat Jemputan dihantar untuk menjemput rakan rakan dan sanak saudara sebelah ibu dan bapa pasangan itu. Ini boleh termasuk sahabat handal (kawan baik), dan sanak saudara (saudara). Surat itu biasa nya mengandungi butiran penting seperti tarikh, masa, dan lokasi majlis dan resepsi, serta tema kod pakaian atau arahan khas lain.

Dalam menulis Surat Jemputan, adalah penting untuk sama sama meraikan pasangan mempelai di majlis yang akan datang, di samping memastikan semua maklumat yang disampaikan dengan jelas. Dengan membuat Surat Jemputan yang bernas dan ikhlas, bakal suami isteri boleh memastikan tetamu mereka berasa dialu alukan, dengan tatapan pentas untuk majlis raja sehari yang tidak dapat dilupakan momen yang ada pada hari yang indah.

 

Contoh Surat Jemputan Ke Majlis Perkahwinan


Nama Pengirim
Alamat Pengirim
Poskod dan Bandar

Tarikh

Nama Penerima
Alamat Penerima
Poskod dan Bandar

Assalamualaikum dan Salam Sejahtera,

Jemputan ke Majlis Perkahwinan

Dengan sukacita nya kami menjemput anda sekeluarga ke majlis perkahwinan anak kami, [Nama Pengantin], yang akan diadakan pada:

Tarikh: [Tarikh]
Masa: [Masa]
Tempat: [Alamat Tempat Majlis]

Kehadiran anda sekeluarga amatlah kami hargai untuk memeriahkan lagi majlis ini.

Sekian, terima kasih.

Yang Benar,

Tandatangan

(Nama Pengirim)


Lain lain artikel yang menarik khas untuk anda :

Contoh Surat Jemputan Temuduga

Contoh Surat Undangan Majlis Rasmi

Share.

Leave A Reply