Jadual Waktu Berbuka Puasa Seluruh Negeri Kedah Tahun 2021.Alhamdulillah, Telah Tiba Kepada Kita Satu Bulan Yang Dinanti-nantikan Oleh Setiap Umat Islam Di Seluruh Dunia.

waktu buka puasa kedah

Kedatangannya Sangat ditunggu Kerana Bulan Ini Menjanjikan Peluang Yang besar Untuk Seluruh Umat Islam Meningkatkan Keimanan Dan Ketakwaan Kepada Allah SWT. Bulan Ramadan Adalah Bulan Yang Penuh Dengan Keberkatan Dan Kemuliaan.

Berikut ialah lampiran Takwim atau Jadual Waktu Berbuka Puasa dan Imsak Ramadhan pada tahun 2021 (Masihi) bersamaan 1442 (Hijrah) bagi seluruh kawasan di negeri Kedah. Semoga lampiran jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa bulan Ramadhan tahun 1442H / 2021M yang disertakan dapat memudahkan umat Islam di negeri Kedah membuat semakan masa yang ideal untuk bersahur sebelum memasuki waktu Subuh selain dapat berbuka Puasa pada waktu yang tepat.

Sebagai makluman, lampiran jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa Ramadhan tahun 1442H / 2021M yang disertakan ini adalah rasmi terbitan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM), kerjasama Jabatan Mufti Negeri Kedah

Di Sini Kami Kongsikan Waktu Berbuka Puasa Dan Waktu Imsak Tahun 2021 Bagi Negeri Kelantan. Semoga ia bermanfaat kepada kita semua.

 

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Ramadan 2021 Zon 1 Kota Setar, Kubang Pasu Dan Pokok Sena.

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Ramadan 2021 Zon 2 Pendang, Yan Dan Kuala Muda.

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Ramadan 2021 Zon 3 Padang Terap Dan Sik.

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Ramadan 2021 Zon 4 Baling.

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Ramadan 2021 Zon 5 Kulim Dan Bandar Baharu.

 

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Ramadan 2021 Zon 6 Pulau Langkawi.

 

Jadual Waktu Imsak Dan Berbuka Puasa Ramadan 2021 Zon 7 Puncak Gunung Jerai.

Puasa adalah ibadat yang memupuk kesuburan rohani dan jasmani, juga sebagai latihan bagi diri dan jiwa untuk melentur nafsu agar tidak melampui batas. Ramadhan adalah bulan anugerah Ilahi bagi orang yang ingin mendapatkan anugerah ini. Rugilah bagi mereka yang tidak menyanjung kesempatan untuk mendapatkan kurniaan ini.

Semoga lampiran jadual Waktu Imsak dan Berbuka Puasa bulan Ramadhan tahun 1441H / 2020M yang disertakan dapat memudahkan umat Islam di negeri Kedah membuat semakan masa yang ideal untuk bersahur sebelum memasuki waktu Subuh selain dapat berbuka Puasa pada waktu yang tepat.

Share.

Leave A Reply