Kereta Lari Daripada Polis. Ini Tindakan Berani Anggota PDRM. | Satu video yang diambil daripada Pages Info Roadblock JPJ/POLIS menunjukkan sebuah kereta alza lari daripada anggota Polis.

Maklumat awal diterima sebuah kenderaan Perodua Alza mengcurigakan sedang parking berhampiran McDonald’s Bandar Baru Bangi. Anggota Unit URB PDRM mendekati kenderaan untuk pemeriksaan tetapi pemandu enggan memberi kerjasama dan cuba melarikan diri.

Kelihatan di dalam video tersebut, tiga anggota Polis mendekati kereta terbabit. Namun kereta berkenaan mengundur untuk mengelak didekati oleh anggota Polis yang berada di tempat kejadian. Selepas itu kereta terbabit terus bergerak ke hadapan dan kelihatan seorang anggota Polis berada di atas bonet hadapan kereta itu dan berlalu pergi.

Di situ juga, kelihatan beberapa orang awam membantu pihak Polis bagi menghentikan kenderaan terbabit namun gagal. Kereta terbabit bergerak dengan seorang anggota Polis masih lagi di atas bonet kenderaan itu.

Rata-rata komen di dalam pages itu bertanyakan apa yang terjadi kepada anggota Polis yang berada di atas bonet berkenaan dan ke mana anggota Polis itu dibawa lari…

“Ada info dak apa jdi dekat anggota polis tu?”

“Agak2 smpai mana polis tu dia bawak erk?

“Apa jadi polis atas bonet tu woi”

“Harap polis kat bonet tu dapat dijumpai dngn selamat”

“Kesian bang polis tu ! Harap tak ada apa 2 terjadi kepada dia”

“Dpt tgkap x.. Mcm mne dgn polis tu.. Ermm bahayanya”

Apa-apa pun informasi selebihnya belum dikenal pasti. Kita doakan abang Polis yang di atas bonet itu selamat dan tidak cedera. Semoga pemandu kereta itu dapat hukuman yang setimpalnya. Tahniah diucapkan kepada anggota Polis terbabit kerana sanggup bergadai nyawa dalam menjalankan tugas dan amanah yang telah dipertanggungjawabkan.

Sumber Video : Info Roadblock JPJ/POLIS

Share.

Leave A Reply