NGERI. Kanak-Kanak Usia 2 Tahun Maut Digilis Traktor Bapa. | Seorang kanak-kanak berusia dua tahun meninggal dunia dalam kemalangan ngeri. Kemalangan itu berlaku akibat bapanya secara tidak sengaja menggilis mangsa dengan sebuah traktor. Nasihat kepada semua, jika ingin untuk mengundurkan kenderaan anda, pastikan tiada anak-anak yang bermain berdekatan. Kerana risau berlakunya kemalangan sebegini. Baca berita penuh di bawah.

BANGKOK – Seorang lelaki di wilayah Chon Buri, Thailand secara tidak sengaja menggilis anak perempuannya menggunakan sebuah traktor yang mengakibatkan mangsa meninggal dunia, lapor laman berita Thaiger semalam.

Kemalangan ngeri itu berlaku di sebuah ladang di daerah Bowin, Khamis lalu.

Polis segera bertindak balas terhadap kejadian tersebut dengan menahan bapa berusia 27 tahun itu yang kecewa atas kematian anak perempuannya yang berumur dua tahun.

Lelaki tersebut memberitahu penyiasat bahawa dia sebelum ini telah melarang anak perempuannya bermain di sekitar traktor dan menasihati mangsa agar menjauhinya ketika dia mengendalikannya.

Ketika kejadian, lelaki itu dikatakan menggunakan traktor tersebut untuk mengalihkan timbunan kotoran di mukim That Thong. Selepas menerima laporan, polis bergegas ke lokasi tersebut bersama anggota penyelamat.

Namun, kanak-kanak berkenaan dilaporkan mati di tempat kejadian akibat digilis. Akhbar Pattaya News melaporkan bahawa mangsa mengalami kecederaan parah di kepala dan sudah meninggal dunia ketika anggota penyelamat tiba.

Pegawai polis kemudian membawa suspek ke Balai Polis Bowin untuk disoal siasat.

Mayat mangsa yang dalam keadaan hancur dibawa ke hospital untuk bedah siasat. – Agensi

Sumber : Kosmo

Share.

Leave A Reply