NGERI! Video Air Lombong Melimpah Ibarat Tsunami Akibat Tanah Runtuh. | KUALA LANGAT: Mengerikan. Itu yang disaksikan mengenai kejadian limpahan air dari sebuah lombong bijih besi, ibarat tsunami akibat kejadian tanah runtuh di Labohan Dagang, Banting, semalam.

Ketua Polis Daerah Kuala Langat, Superintenden Ahmad Ridhwan Mohd. Nor @ Saleh berkata, bagaimanapun kejadian tersebut tidak melibatkan kematian dan polis menjalankan pemeriksaan selepas menerima maklumat itu menerusi media sosial.

“Siasatan mendapati runtuhan tanah itu berlaku kira-kira pukul 1 petang. Berdasarkan keterangan seorang pekerja, sebuah jentera excavator telah tertimbus ketika kejadian itu.

“Namun, pemandunya sempat menyelamatkan diri dan tiada kemalangan jiwa atau kecederaan dilaporkan. Usaha mengeluarkan excavator itu sedang giat dijalankan,” katanya dalam kenyataan.

Beliau menambah, syarikat perlombongan berkenaan akan membuat laporan polis pada hari ini.

Terdahulu, tular dua video memaparkan runtuhan tanah melanda kawasan lombong itu yang hampir menenggelamkan sebuah lori dan jentera excavator itu.

Video itu dipercayai dirakam pekerja yang menjerit meminta supaya segera lari menyelamatkan diri bagi mengelak tertimbus runtuhan berkenaan.

Sumber : UM

Share.

Leave A Reply