Archive for August, 2018

3 Tempat Makan Best Western Di Setiu, Terengganu

3 Tempat Makan Best Western Di Setiu, Terengganu

| August 21, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Setiu, Terengganu | Khalifah Media Networks – Sedang ronda-ronda mencari tempat untuk menjamu selera? Pernah tak anda mengalami situasi ini bila ke sesuatu tempat tercari-cari kat mana nak makan yang best dan sedap? Perut pun mula lapar, kita pun tertanya-tanya mana tempat makan best kat sini? Jangan pening-pening, disini […]

Continue Reading

Waktu Takbir Hari Raya Aidiladha.

Waktu Takbir Hari Raya Aidiladha.

| August 21, 2018 | 0 Comments

Waktu Takbir Hari Raya Aidiladha. | KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Alhamdulillah segala puji dan syukur kami panjatkan kepada Allah SWT. Selawat dan salam kami ucapkan ke atas junjungan besar Nabi Muhammad SAW, para isteri dan keluarga baginda, para sahabat, seterusnya golongan yang mengikuti jejak langkah baginda sehingga Hari Kiamat.   Mukadimah Firman Allah Taala: وَلِتُكْمِلُوا […]

Continue Reading

7 Kelebihan Hari Arafah (9 Zulhijjah) Yang Patut Kita Rebut.

7 Kelebihan Hari Arafah (9 Zulhijjah) Yang Patut Kita Rebut.

| August 20, 2018 | 0 Comments

7 Kelebihan Hari Arafah (9 Zulhijjah) Yang Patut Kita Rebut.| KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Boleh dibayangkan ketika ini tentunya Kota Mekah semakin padat dengan bakal-bakal haji kerana tidak lama lagi mereka bakal berhimpun di Padang Arafah bagi melakukan ibadah wukuf. Bagi kita yang tidak berkesempatan menjadi tetamu Allah kali ini, mari kita rebut peluang me­lakukan […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Kuala Besut, Terengganu

3 Tempat Makan Best Western Di Kuala Besut, Terengganu

| August 20, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Kuala Besut, Terengganu | Khalifah Media Networks – Sesekali nak juga ubah angin cari ‘port’ makan kat tempat lain pula, asyik ke tempat makan yang sama saja. Tapi kat mana ya? Jangan risau, kali ini kami kongsikan pula tempat makan best yang anda boleh kunjungi. Di sini kami memberi […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Jerteh, Terengganu

3 Tempat Makan Best Western Di Jerteh, Terengganu

| August 19, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Jerteh, Terengganu | Khalifah Media Networks – Anda merancang untuk ke negeri Terengganu, sama ada atas urusan kerja mahupun pulang ke kampung halaman. Jangan risau jika anda penggemar makanan western food tetapi tidak tahu kat Terengganu ni dimana ada kedai western. Usah pening kerana kami akan bantu anda memilih beberapa […]

Continue Reading

Hukum Wanita Solat Tanpa Memakai Telekung.

Hukum Wanita Solat Tanpa Memakai Telekung.

| August 19, 2018 | 0 Comments

Hukum Wanita Solat Tanpa Memakai Telekung.| KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Jika kita ke surau atau Masjid sudah pasti kita akan melihat ada segelintir wanita yang solat tanpa memakai telekung. Pasti ada yang tertanya-tanya kenapa mereka tidak memakai telekung, bolehkah?   Untuk mengetahui lebih terperinci jom baca penjelasan di bawah. Semoga bermanfaat.   SOALAN :  Adakah […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Machang, Kelantan

3 Tempat Makan Best Western Di Machang, Kelantan

| August 16, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Machang, Kelantan | Khalifah Media Networks – Memang menjadi lumrah bila kita sampai di sesuatu tempat yang jarang kita pergi, bila perut mula lapar, kita pun akan bertanya, “mana tempat makan best kat sini?”. Kan ? Di sini kami memberi tiga pilihan tempat makan best western yang sedap di […]

Continue Reading

Inilah Jenis Haiwan-Haiwan Yang HARAM Dimakan Didalam Islam.

Inilah Jenis Haiwan-Haiwan Yang HARAM Dimakan Didalam Islam.

| August 16, 2018 | 0 Comments

Inilah Jenis Haiwan-Haiwan Yang HARAM Dimakan Didalam Islam.| KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Kita sebagai seorang Islam sudah pasti memakan makanan yang dihalalkan oleh agama. Tetapi tahukah anda haiwan apa yang boleh dimakan di dalam Islam? Nak tahu, jom baca penjelasan di bawah.   SOALAN :  Saya ingin bertanya berkaitan hukum haiwan berkuku, bertaring dan berparuh. […]

Continue Reading

Hukum Beralih Tempat Duduk Ketika Khutbah Jumaat.

Hukum Beralih Tempat Duduk Ketika Khutbah Jumaat.

| August 16, 2018 | 0 Comments

Hukum Beralih Tempat Duduk Ketika Khutbah Jumaat. | KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Solat Jumaat ialah solat fardu (dua rakaat) yang dilakukan pada hari Jumaat menggantikan solat Zohor, dan ia dilakukan secara berjemaah selepas mendengar Khutbah Jumaat. Khutbah Jumaat ialah dua khutbah yang diberikan oleh khatib setiap kali Solat Jumaat dilaksanakan. Ia merupakan salah satu syarat […]

Continue Reading

3 Tempat Makan Best Western Di Kuala Krai, Kelantan

3 Tempat Makan Best Western Di Kuala Krai, Kelantan

| August 15, 2018 | 0 Comments

3 Tempat Makan Best Western Di Kuala Krai, Kelantan | Khalifah Media Networks – Salah satu perkara penting yang selalu kita fikirkan andai tiba disesuatu tempat yang baru kita kunjungi adalah dimana tempat untuk makan. Sudah semestinya kita mahukan tempat makan yang best dan sedap. Usah runsing, disini kami memberi 3 pilihan tempat makan best […]

Continue Reading