Baru 21 Tahun Berjaya Buat Sales RM1 Juta Sebulan ما شاء الله Berkat Hantar Mak Ayah Tunai Umrah

| February 7, 2019 | 1 Comment

Baru 21 Tahun Berjaya Buat Sales RM1 Juta Sebulan ما شاء الله Berkat Hantar Mak Ayah Tunai Umrah | Kisah kejayaan seorang anak muda Melayu yang walau sibuk tidak lupa kepada mak ayah dia. Tolong jangan abaikan artikel ini.

MULA NIAGA LEPAS ABIS SPM

Alhamdulillah akhirnya kami berjaya juga bertemu temuramah anak muda ni selepas 3 kali buat appointment. Kasual je penampilan dia, siapa sangka usahawan kaya ni masih lagi berusia 21 tahun.

Nama Facebook beliau Shafiq Hidayat (LINK) tapi ramai rakannya selesa dengan panggilan Along. Jangan terkejut kalau kami kata budak muda di hadapan kami ni pernah capai jualan RM1 juta dalam tempoh satu bulan. Ye bukan setahun tapi sebulan ye.

Memang betul-betul kami nak korek rahsia dia ni. Semoga boleh la juga jadi inspirasi kepada kita semua kan.

Along ni belajar lagi, sekarang masih student tahun 2 di German Malaysian Institute (GMI). Mesti ramai pelik kan. Dah kaya tapi buat apa lagi nak belajar sambung pendidikan kan. Along ni selalu dengar kata mak ayah dan sambung belajar ni amanah dari mak ayah. Tiada kompromi katanya.

Bila ditanya sejak bila mula terlibat dalam perniagaan sehingga berjaya jadi antara stokes terbesar jenama Elrah di Malaysia. Along ambil nafas panjang. Semuanya bermula 2 tahun yang lalu. Banyak dugaan dan ujian yang Along lalui sebenarnya. Tak semudah yang disangka.

Dia ingat lagi waktu tu baru berumur 17 tahun, baru lepas SPM, masih budak hingusan lagi. Dia saje je teman member pergi shopping baju raya Elrah kat butik. Jangan tanya kenapa nak pi beli kat butik mahal. Al maklum la masa tu trend hipster tengah meningkat naik.

Masa sampai kat butik Elrah tu dia berkenan sangat dengan sepasang baju melayu tu tapi bila bukak dompet dan seluk poket sendiri Ya Allah, duit tinggal berapa ringgit je.

Allahu. Nak makan untuk diri sendiri pun tak lepas ni.

Masa tu dia tengok dalam butik tu penuh pelanggan beratur tapi ada satu kejadian yang buat dia mula tertarik. Dia nampak ada satu kelompok 5 pelanggan ni beratur di kaunter yang lain dengan beratus helai baju raya Elrah di tangan mereka. Dia jadi pelik! Dan mula sifat ingin tahu dia membuak-buak.

Bila ditanya rupanya mereka tu semua Personal Shopper ( PS ) berdaftar Elrah. Bila dia selidik lagi rupanya Elrah ni bukan cuma ada Personal Shopper, diorang juga ada beribu dropshippers, agents dan jugak stokis.

Dia yang masih berdarah muda ni tiba-tiba macam dapat idea nak join diorang jugak. Masa pertama join geng Elrah ni umur dia baru je menginjak masuk umur 18 tahun. Ada juga yang menghalang tapi dia memang tekad.

Dia cuma jual biasa je tapi entah camne dua minggu pertama tu dia dah boleh buat sale dalam RM10k !! Siapa tak gembira kan. Betul lah, dalam niaga ni ilmu kena betul dan kena menuntut.

PERNAH DITIPU RM15,000 OLEH EJEN SENDIRI

Dia mula jadi syok dan “ketagih”. Mungkin sebab masa tu model baju raya Elrah ni Wak Doyok kot. Bila offer je kat member semua pakat nak beli. Jadi sejak daripada tu sales dia memang tiap bulan meningkat sampai la satu tahap dia jadi ralit dan tak balik jumpa mak dekat setahun jugak la.

Sampaikan mak dia dah mula kecik hati. Sebak. Dia mula rasa sangat bersalah.

Sebenarnya masa tu dia sibuk sangat nak kembangkan bisnes dan juga sibuk terkejar sana sini dengan assignment dan tugasan sebagai pelajar sepenuh masa juga.

Tapi qada dan qadar. Allah nak tunjuk kepada beliau. Bulan tu jugak ejen kepercayaan dia buat onar. Ambil stok tapi tak bayar. Masa tu mula runsing. Yelah, RM15000 bukan nilai yang kecil. Tiada tunai untuk rolling. Tersedak juga la waktu tu katanya.

Lepas mendapat “teguran” direct dari Allah, kali ni dia nekad, untuk tinggalkan je bisnes dan balik ke rumah. Restu mak adalah lebih utama!

Ya Allah! Allah tu Maha Kuasa!

REZEKI TAK TERDUGA LEPAS BERJAYA HANTAR MAK AYAH BUAT UMRAH

Bila dia balik jumpa mak di kampung dan tak pedulikan bisnes di KL sana je ada seorang pakcik daripada Indonesia call dia. Dia cakap nak borong stok baju raya Elrah sebanyak bernilai Rm20 ribu! Terus terkedu kejap.

Dia mula berazam dalam hati untuk hantar mak ayah dia buat umrah pula tahun depannya.

Dan nak tau apa yang berlaku lepas dia berjaya capai hasrat dia tu? Mak ayah dia mula happy dan redha dengan kehidupan beliau sebagai seorang usahawan.

Sales bulanan dia mula cecah RM1juta sebulan pada usianya 21 tahun !!!

Ya Allah tak sangka bila kita buat baik kat mak ayah ni rupanya Allah bukakan pintu rezeki yang lebih luas untuk kita. Sejak tu rezeki dia jadi makin murah sehingga la sekarang ni dia boleh jadi antara stokis terbesar Elrah di Malaysia.

Dia juga kini ada 300 ejen di seluruh Malaysia, Thailand, Indonesia dan juga Brunei.

Sekarang ni along bagitahu dia open promosi untuk join dia nak bantu awak untuk boleh buat sale jual baju melayu & kurta !

Biasanya Along cas YURAN PENDAFTARAN RM500 untuk along ajar awak dari zero tapi hanya untuk awak yang baca artikel ni along nak bagi promosi join ARMY ELRAH ALONG

Hanya untuk awak sahaja bukan RM500 tapi FREE JOIN TEAM ARMY ELRAH

Tekan link kat bawah untuk FREE JOIN TEAM ARMY ELRAH !

>> http://www.wasap.my/+60198162326/IAMLEADER

>> http://www.wasap.my/+60198162326/IAMLEADER

>> http://www.wasap.my/+60198162326/IAMLEADER

LAGI GAMBAR-GAMBAR ALONG







Korang boleh follow Fb Along sekarang di : FB Syafiq Hidayat

Atau follow instagram Along di : @shafiiqismail dan korang boleh tengok koleksi Elrah yang Along pamerkan di page Facebook Elrah Exclusive KL BRANCH. Mana la tahu korang terpilih untuk jadi orang yang Along pilih untuk taja baju raya Elrah untuk korang sekeluarga!

P/S : Share dan ajak la member follow dan like page tu sekali ye. Mana tahu boleh kawtim hadiah ke. Hehe. Eh tapi kalau korang nak buat join bisnes dengan Along, korang jugak boleh je wasap Along >> http://www.wasap.my/+60198162326/IAMLEADER. Siapa tahu ni rezeki korang untuk buat sales beratus ribu macam Along jugak kan.

Peluang terhad, bagi sesiapa yang berminat jadi ejen dengan ilmu bisnes yang betul sampai berjaya, boleh whatsapp Along. Selalu kena bayar RM500, tapi untuk pembaca artikel ni sahaja, yuran adalah PERCUMA terhad untuk 100 orang terawal >> http://www.wasap.my/+60198162326/IAMLEADER .. Hanya yang betul-betul serius nak buat duit je kontek ye.

PALING POPULAR BULAN INI .. JOM BACA !!

Tags: , , , , , , , , ,

Category: KELUARGA

Comments (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Asiah Mustapah says:

    Hi i want to be your agent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *