13 Tempat Makan Best Sarapan di Tawau, Sabah | Tawau adalah daerah yang terdapat di Sabah. Tawau kini menjadi tumpuan para pengembara yang suka trekking dan aktiviti redah hutan kerana ianya sekian lama telah simpan rahsia yang terpendam. Dekat sini juga terdapat banyak port-port makan yang best dan viral yang wajib korang singgah.

Bagi yang suka food hunting cari port breakfast yang best, viral korang boleh datang ke sini dan menikmati pelbagai hidangan yang mereka tawarkan. Teringin nak cuba makanan yang menarik dari daerah Tawau tapi tak tahu dekat mana? Berikut adalah senarai 13 tempat makan best untuk anda sarapan best Tawau, Sabah.

 

1. NASI LEMAK GURU BESAR – SARAPAN

Nak cari nasi lemak yang sedap dekat Tawau? Korang boleh datang ke kedai ni. Mereka ada menyediakan menu sarapan pagi nasi lemak yang sedap dan panas-panas. Nasi lemak adalah menu utama  di sini dan soldout setiap hari. Resepi nasi lemak turun-temurun yang diguna mereka menjadi menu tetap pengunjung yang datang ke sini. Harga pon murah dan standard je.

Berminat nak datang ke sini hujung minggu ni? Lokasi kedai ini terletak di Jalan Kelapa, Bandar Tawau, 91000 Tawau, Sabah. Kedai ini beroperasi pada setiap hari pada pukul 8 pagi hingga 5 petang. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan, boleh hubungi di no tel:  019-811 5144.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/nasilemakgbtawau/

 

2. RESTORAN KAK BULAN TAWAU – SARAPAN

Resto kak bulan adalah kedai makan dan minum yg berkonsepkan menu nusantara yang terletak di Tawau, Sabah. Restoran ni dapat sambutan yang hangat dari pengunjung tak kisah dari luar atau dalam Tawau. Mereka ada sediakan menu sarapan yang banyak untuk para pelanggan yang hadir. Antara menu yang ada ialah mee goreng, roti canai, mee kari, mee kolok, nasi lemak, nasi goreng, cendol, kuih-muih dan banyak lagi lah.

Rancang nak datang untuk mencuba makanan disini? Lokasi restoran ini terletak di wakaf 234 corner, Jalan Masjid, Bandar Tawau, 91000 Tawau, Sabah. Waktu operasi pada setiap hari, pada jam 8.30 pagi hingga 11 malam. Kalau anda ada soalan atau ingin buat tempahan boleh hubungi di no tel: 019-830 5443.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/restokakbulan/

INSTAGRAM PAGE: https://www.instagram.com/restokakbulan/

 

3. MEE TAUHU TAWAU – SARAPAN

Ini adalah kedai breakfast yang viral di media sosial. Disebabkan itu kedai ini sentiasa penuh dengan pelanggan yang datang dari dalam dan luar Tawau. Kedai ini menjadi port wajib untuk pelancong datang breakfast. Antara yang bestseller kat sini ilaah mee tauhu tawau dan nasi kuning ayam masak merah. Mee tauhu mereka adalah menu wajib bagi pengunjung yang datang ke sini untuk cuba.

Jika anda dan keluarga nak datang untuk cuba makanan di sini. Lokasi restoran ini terletak di Jalan Kubota, 91000 Tawau, Sabah. Waktu operasi pada setiap hari, pada jam 7 pagi hingga 1tengah hari. Kalau anda ada sebarang soalan atau ingin buat tempahan boleh hubungi di no tel:  011-3651 9089.

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best sarapan di kawasan Tawau ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply