13 Tempat Makan Best Seafood Di Sibu, Sarawak | Sibu terletak di sepanjang Sungai Rajang dan merupakan salah satu bandar yang lebih besar di Sarawak. Sibu dikenali kerana kepelbagaian budayanya, di mana pelbagai kumpulan etnik seperti Iban, Cina, Melayu, dan Melanau tinggal di sini. Disebabkan itu, pelbagai jenis tempat makan best yang terdapat di Sibu ini anda boleh cuba.

 

1. BANDONG KAFE AND SEAFOOD – SEAFOOD

Jika anda menginginkan makanan laut yang tidak hanya memikat selera tetapi juga bersesuaian dengan bajet anda, jangan lepaskan peluang untuk mengunjungi restoran Kampung Bandung Seafood yang terletak di Kampung Nangka ini.

Di restoran ini, anda akan menemui pelbagai jenis hidangan laut yang boleh disesuaikan dengan citarasa anda. Antara pilihan yang ditawarkan termasuklah kerang, lala, sotong, dan pelbagai jenis ikan yang berbeza.

Jika anda merancang untuk singgah ke restoran ini, lokasi restoran ini terletak di No.9A, Jalan Bandong (Lot 1316, Block 2, Sibu, T.D.) 96000 Sibu, Sarawak Bandong, 96000 Sibu, Sarawak. Restoran ini beroperasi pada setiap hari pada pukul 5 petang sehingga 10 malam. Jika anda ada sebrang pertanyaan atau ingin booking boleh hubungi di no tel: 016-850 3828.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/BKSseafoodrestaurant/?locale=ms_MY

 

2. FISHERMAN RESTAURANT – SEAFOOD

Antara hidangan yang mendapat permintaan tinggi di sini termasuklah udang assam, midin, dan lokan. Udang assam ini disediakan dengan menggunakan udang galah berukuran agak besar, memberikan kepuasan yang sepadan!

Bagi yang lebih suka hidangan Barat, NZ Lamb Rack adalah antara hidangan yang tidak boleh dilewatkan. Dagingnya yang lembut dan citarasanya yang lazat benar-benar menjanjikan pengalaman yang memuaskan!

Jika anda merancang untuk singgah ke restoran ini, lokasi restoran ini terletak di 084-316 888, 4, Jalan Chew Geok Lin, 96000 Sibu, Sarawak. Restoran ini beroperasi pada setiap hari pada pukul 11 pagi sehingga 10 malam. Jika anda ada sebrang pertanyaan atau ingin booking boleh hubungi di no tel: 084-316 888.

 

3. CABE IJO – SEAFOOD

Restoran ini merupakan restoran yang mendapat rating yang tinggi di Google dan pengunjung yang datang juga memberi review yang bagus dan positif. Makanan laut yang digunakan oleh restoran mereka juga sangat segar.

Marilah merasai kelazatan makanan laut segar dan hidangan tradisional yang memukau selera.

 

Jika anda merancang untuk singgah ke restoran ini, lokasi restoran ini terletak di Lorong Kuda 2, 71 & 73, Jln Kuda, Pekan Sibu, 96000 Sibu, Sarawak. Restoran ini beroperasi pada setiap hari pada pukul 11 pagi sehingga 11 malam. Jika anda ada sebrang pertanyaan atau ingin booking boleh hubungi di no tel: 016-899 1395.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/cabeijo.sibu/

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best western di kawasan Sungai Petani ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Sibu ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply