2 Beradik Cedera Parah Disimbah Air Panas & Dicucuh Api Rokok. | ISKANDAR PUTERI – Dua beradik mengalami kecederaan parah selepas disyaki disimbah air panas serta dicucuh api rokok dalam kejadian di Taman Selesa Jaya di sini Khamis lalu.

Penderitaan dua beradik berusia enam dan 11 tahun itu disedari ibunya, M. Vikneswari, 30, selepas pengasuh menghantar pulang mangsa menggunakan kenderaan e-hailing.

Menurut ibu tunggal itu, kedua-dua anak lelakinya dihantar ke rumah pengasuh sejak April lalu dengan kadar bayaran RM800 sebulan.

“Suami saya meninggal dunia sudah lama, jadi saya seorang diri jaga mereka tetapi sebab kerja pembantu kedai, saya hantar anak ke pengasuh.

“Saya kenal pengasuh melalui kenalan, sebab sibuk cari rezeki sejak hantar saya sempat berjumpa tiga kali sahaja.

“Malah saya juga dilarang berjumpa anak-anak sebab mereka beri alasan macam-macam antaranya kena kuarantin kerana kontak rapat Covid-19,”katanya di sini hari ini.

Vikneswari berkata, selepas berbincang dengan majikannya mengenai masalah untuk berjumpa anak, dia dinasihatkan membuat laporan polis.

Namun, setelah pengasuh mengetahui tindakan Vikneswari, mereka menghantar kanak-kanak terbabit menaiki kenderaan e-hailing pulang ke rumah ibunya.

“Anak saya cakap mereka didera dengan cara dipukul dengan rotan, getah paip, badan diikat, disimbah air panas serta dicucuh api rokok.

“Manusia jenis apa mereka ini, saya beri duit upah untuk jaga mereka, tapi mereka buat macam ini dekat anak tidak berdosa,”katanya.

Susulan kejadian itu, Vikneswari membuat laporan di Balai Polis Nusa Bestari di sini pada hari sama anaknya dihantar pulang.

Sementara itu, Ketua Polis Daerah Iskandar Puteri, Asisten Dzulkhairi Mukhtar mengesahkan menerima laporan itu.

Katanya, tiga individu berusia 22 hingga 32 tahun ditahan bagi membantu siasatan berhubung kejadian itu.

Sumber : Kosmo

Share.

Leave A Reply