Ramai Hilang Di Segi Tiga Bermuda. Ini Punca Sebenar Yang Ramai Tak Tahu. ADA VIDEO | Kisah tentang “Segitiga Bermuda” sudah ada sejak 56 tahun yang lalu, tepatnya tahun 1964. Nama ini pertama kali digunakan oleh penulis dari Amerika, Vincent Gaddis, di majalah Argosy untuk menggambarkan sebuah kawasan di Lautan Atlantik, di lepas pantai Florida, yang berbentuk segitiga.

Ramai Hilang Di Segi Tiga Bermuda. Ini Punca Sebenar Yang Ramai Tak Tahu. ADA VIDEO

Kawasan ini juga dikhabarkan sering disebut sebagai “Segitiga Syaitan” yang sering dibahas dalam ribuan film, buku, dan dokumenter sepanjang beberapa dekad kebelakangan ini kerana terdapat pelbagai misteri yang berlaku jika melalui kawasan ini seperti contoh kejadian kehilangan kapal laut dan pesawat yang tidak dapat dijelaskan.

Dilaporkan juga pada tahun 1945, sebanyak 5 pesawat Angkatan Laut Amerikan Serikat (AS) dan 14 orang dikhabarkan hilang di kawasan tersebut ketika sedang melakukan latihan rutin. Semasa angkatan melakukan siasatan berkenaan kehilangan krew kapal mereka ini, dikatakan mereka tidak menemui apa-apa bukti serta “penyebab” kehilangan mereka juga masih belum terungkai. 

Ingin ketahui mengenai misteri “Segi Tiga Bermuda” ini dari aspek Islam? Mari tonton video di bawah untuk dengar pencerahan selanjutnya..

Share.

Leave A Reply