13 Tempat Makan Best Seafood Di Kemaman, Terengganu | Kemaman  terletak di selatan negeri Terengganu dan berkeluasan 2,535 kilometer persegi, ketiga terbesar selepas Hulu Terengganu dan Dungun. Kemaman terkenal dengan pemandangan alam yang indah, pantainya yang menakjubkan, serta industri minyak dan gas yang penting bagi ekonomi Malaysia.

Tetapi selain menjadi tempat yang indah korang nak tahu tak di sini juga terdapat tempat makan best yang menarik perlu anda cuba.

1. SEAVIEW IKAN BAKAR KUALA KEMAMAN – SEAFOOD

Hidangan seafood yang segar dan lazat menanti anda di Seaview Ikan Bakar Kuala Kemaman. Mereka memastikan bahan-bahan terbaik digunakan untuk memberikan cita rasa istimewa yang tiada bandingan. Datanglah dan nikmatilah kekayaan rasa laut yang menyelerakan.

Kedai ini merupakan syurganya seafood! Dari udang galah besar hingga ketam segar, mereka menyediakan hidangan yang memikat setiap penggemar makanan laut. Sambutlah kenikmatan seafood sejati di kedai makan ini.

Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di Jalan Kuala Kemaman, 24000 Chukai, Terengganu, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari. Mereka buka pada pukul 4.30 petang sehingga 11 malam untuk hari Isnin, Rabu dan Khamis. Pada hari Jumaat, Sabtu dan Ahad buka pukul 4.30 petang sehingga 10.30 malam dan tutup pada hari Selasa. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon 011-1494 2164.

2. 4 x 4 MEGI KETAM BISTRO KEMAMAN – SEAFOOD

Di sini, hidangan seafood tidak sekadar makanan, tetapi juga merupakan pengalaman yang menakjubkan. Dengan pelbagai hidangan yang menggugah selera, mereka menghidangkan makanan seafood yang terbaik untuk anda.

Jomlah mencuba hidangan unik di kedai ini dan rasakan kekayaan rasa laut yang tiada tandingan di Kemaman. Pelbagai menu yang menarik menanti anda!

Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di o. 1 Gerai Pelbagai Geliga,, Geliga, 24000 Chukai, Terengganu. Waktu operasi adalah pada setiap hari. Mereka buka pada pukul 4.30 petang sehingga 1 pagi. Sebarang pertanyaan sila hubungi no telefon  014-940 6981.

3. RESTORAN LAGUNA IKAN BAKAR – SEAFOOD

Restoran ini juga tidak kurang terkenalnya di Kemaman ini. Ia menyediakan hidangan ikan bakar  yang menjadi kegemaran pengunjung. Restoran ini mendapat rating yang tinggi di google dengan kebanyakkan komen memuji masakan dan layanan yang diberikan di restoran ini. Harga di sini juga sangatlah berpatutan dan berbaloi. Aneka pilihan hidangan dari bahan yang segar,  dan banyak lagi.
Berminat untuk berkunjung ke sini? Lokasi restoran ini terletak di 195, Jln Kuantan – Kemaman, 24000 Chukai, Terengganu, Malaysia. Waktu operasi adalah pada setiap hari. Mereka buka pada pukul 5 petang sehingga 10.30 malam.

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Kemaman ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply