r13 Tempat Makan Best Seafood Di Masjid Tanah, Melaka | Masjid Tanah merupakan sebuah mukim dan daerah di dalam daerah Masjid Tanah iaitu terletak di utara Bandaraya Melaka. Selain itu, terdapat juga pelbagai tempat makan makanan laut yang menarik yang perlu anda kunjungi.

Nak tahu secara terperinci di manakah tersoroknya semua lokasi makanan seafood di Melaka Tengah? Teruskan membaca senarai tempat makan best seafood di Melaka Tengah sehingga ke penghujung.

 

1. BALL BEARING SEAFOOD BAY – SEAFOOD

Ball Bearing Seafood Bay merupakan salah satu restoran yang mendapat rating yang tinggi di google yang terletak di Masjid Tanah. Banyak komen baik diterima oleh pelanggan yang sudah ke sini. Restoran ini merupakan restoran ikan bakar yang sangat popular di Masjid Tanah.

Restoran terletak berhadapan dengan Pantai Pengkalan Balak. Pengunjung yang hadir ke restoran ini dapat makan dengan melihat pemandangan pantai yang cantik.

Nikmatilah hidangan yang dipenuhi dengan rahsia rempah ratus tradisional dan sentuhan kreativiti yang khas dari mereka.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak di Jalan Telok Gong, 78300 Masjid Tanah, Melaka. Waktu operasi pada setiap hari kecuali rabu dan khamis, pada jam 5 petang sehingga 12 tengah malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 017-621 3055 atau boleh terus email ke [email protected].

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/ballbearingseafoodbay/

 

2. WARUNG HIJAU ROJAK SOTONG – SEAFOOD

Warung Hijau Rojak Sotong merupakan salah satu restoran yang mendapat rating yang tinggi di google yang terletak di Masjid Tanah. Ramai orang tempatan recommend tempat makan ini. Restoran ini merupakan restoran rojak sotong yang sangat popular di Masjid Tanah.

Diantara hidangan yang ada di sini ialah sotong jumbo bakar dan rebus, rojak sotong, mee,bihun dan kueyteow goreng seafood dan banyak lagi. Korang wajib datang ke kedai ini untuk mencuba rojak sotong mereka.

Nikmatilah hidangan yang dipenuhi dengan rahsia rempah ratus tradisional dan sentuhan kreativiti yang khas dari mereka.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini, Lokasi restoran ini terletak dibatu 19 3/4, Kampung Durian Daun, 78300 Masjid Tanah, Melaka. Waktu operasi pada setiap hari kecuali Isnin, pada jam 2.30 petang sehingga 9 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 016-919 9545.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/warunghijau.rojaksotong/

TIKTOK PAGE: https://www.tiktok.com/@warunghijau

 

3. RESTORAN IKAN BAKAR PADANG KEMUNTING – SEAFOOD

Siapa yang selalu singgah di Masjid Tanah mesti tahu tempat makan best ini. Restoran ini merupakan salah satu tempat yang mendapat rating yang tinggi di Google. Ia terletak di Masjid Tanah. Ramai memberi komen yang baik dan harga di sini berpatutan dan berbaloi untuk dicuba. Bukan sesuatu yang mengejutkan jika restoran ikan bakar ini ternobat sebagai paling popular di Masjid Tanah.

Terdapat banyak menu ikan bakar yang disajikan oleh restoran ini. Di sini, terdapat juga makanan panas ala thai dan western.

Nikmatilah hidangan yang dipenuhi dengan rahsia rempah ratus tradisional dan sentuhan kreativiti yang khas dari mereka.

Jika anda dan keluarga merancang untuk berkunjung untuk mencuba makanan disini. Lokasi restoran ini terletak di Batu 22 1/2 Kg padang kemunting,pengkalan balak, 78300 Masjid Tanah, Melaka. Waktu operasi pada setiap hari kecuali Isnin, pada jam 5 petang sehingga 11.30 malam. Sebarang pertanyaan sila hubungi no tel: 012-692 0554.

FACEBOOK PAGE: https://www.facebook.com/p/RESTORAN-IKAN-BAKAR-PADANG-KEMUNTING-100057696791792/

 

Buat masa ini kami hanya menjumpai 3 tempat makan best seafood di kawasan Masjid Tanah ini. Jika anda ada maklumat terkini atau inginkan premis anda dimasukkan dalam senarai ini, boleh hubungi kami (https://reviewkedaimakankmn.wasap.my/) untuk kemaskini maklumat ini. Terima kasih. Dah baca tu, jangan lupa untuk kongsikan ye. Selamat menjamu selera. Adios !

Share.

Leave A Reply