(Ada Video) Gerun! Sempat Rekod Petir Sambar Pokok Di Lebuhraya | Telah tular satu video di Tiktok selepas pemandu sebuah kenderaan ini sempat merakam detik-detik cemas menggunakan dash cam yang menyaksikan kejadianย panahanย petir berhampiran sebuah lebuhraya, semalam.

Menerusi rakaman yang telah dimuatnaik oleh @kejutartora, petir tersebut dilihat telah memanah sebuah pokok yang berada di sekitar kawasan itu namun mujur tidak terkena pada penunggang motosikal serta kenderaan lain yang kebetulan sedang melalui lebuhraya itu.

Video tersebut telah menyaksikan satu panahan petir memanah sebatang pokok dan menghasilkan bunyi yang sangat kuat seperti bom sebelum mengeluarkanย  kesan api.

Walaubagaimanapun, lokasi lebuhraya tersebut tidak dapat dikenalpasti.

Video terbabit telah mendapat perhatian netizen dan mendapat hampir 957.8k tontonan serta ribuan perkongsian dari warganet yang turut takut melihat situasi tersebut.

Rata-rata pihak netizen yang menyaksikan video tersebut meluahkan rasa ‘gerun’ dengan panahan kilat tersebut namun mereka bersyukur kerana tiada yang cedera terutamanya penunggang motosikal yang berada berdekatan dengan lokasi panahan tersebut.

(Ada Video) Gerun! Sempat Rekod Petir Sambar Pokok Di Lebuhraya

@kejutartoraLive depan mata td. Bunyi mcm bom…. ##dashcam ##flash ##myvideoโ™ฌ original sound – ๐Ÿ…บ๐Ÿ…ด๐Ÿ…น๐Ÿ†„๐Ÿ…ƒ๐Ÿ„ฐ๐Ÿ…๐Ÿ…ƒ๐Ÿ„พ๐Ÿ…๐Ÿ„ฐ

Sumber: Tiktok

Share.

Leave A Reply