Akibat Salah Pilih Mangsa. Peragut Bukan Sahaja Dipukul Malahan Telah Di….. Ada Video. | Seorang peragut mengalami mimpi “ngeri” dalam hidupnya bila dalam satu kejadian, telah SALAH memilih mangsa dan dia bukan sahaja dipukul tetapi… Akibatnya sangat mengejutkan. Ada video. Allahu tak sangka.

TANGAN DIKUNCI OLEH MANGSA YANG PAKAR SENI JIU JITSU

Video penuh di hujung artikel. Seorang peragut berusia 18 tahun mungkin mendapat pengajaran paling berguna dalam hidupnya apabila mangsa yang disasarkan rupanya bukan calang-calang wanita, dalam kejadian yang berlaku di Brazil.

Akibat Salah Pilih Mangsa. Peragut Bukan Sahaja Dipukul Malahan Telah Di..... Ada Video.

Magdeel da Silva terpaksa menahan kesakitan hampir 20 minit setelah tangannya ‘dikunci’ dengan teknik seni bela diri jiu-jitsu oleh mangsanya Sabrina Leites, 22, sementara menunggu ketibaan pihak berkuasa ke lokasi kejadian.

Video insiden berkenaan turut tular di media sosial yang menunjukkan remaja lelaki itu menjerit kesakitan dan merayu agar mangsanya itu melepaskan tangan kirinya.

Sabrina yang menjadi pengamal seni bela diri berkenaan sejak 4 tahun lalu berkata, ketika kejadian dia sedang berdiri diluar rumah keluarganya di Manaus dan berkira-kira mahu membuka pintu pagar ke perkarangan rumah sebelum dihampiri oleh Magdeel.

Ujarnya lagi, ketika kejadian Magdeel ditemani oleh seorang lagi lelaki yang berada di atas motosikal. Magdeel dilaporkan mengugut Sabrina supaya menyerahkan telefon bimbit miliknya.

Sabrina yang sudah empat kali kehilangan telefon bimbit sebelum ini bertekad untuk mempertahankan dirinya dan menggunakan sepenuhnya ilmu seni bela diri yang dimiliki untuk menundukkan Magdeel. Sabrina juga merupakan pemegang tali pinggang putih jiu-jitsu.

Manakala seorang lagi suspek yang melihat rakannya dengan mudah ditewaskan oleh seorang gadis dengan segera melarikan diri daripada lokasi kejadian setelah kekecohan yang berlaku telah menarik perhatian jiran-jiran Sabrina yang segera menghampiri lokasi kejadian.

Akibat Salah Pilih Mangsa. Peragut Bukan Sahaja Dipukul Malahan Telah Di..... Ada Video.

”Apabila anda menguasai teknik kuncian itu, anda akan tahu bagaimana ia mahu digunakan untuk menjatuhkan lawan. Teknik ini adalah mengenai cara mahu menghalang pergerakkan lawan,” kata Sabrina.

Walaupun mahir dengan seni bela diri, Sabrina mengakui gementar dan takut dengan bahaya yang mungkin menantinya apabila berhadapan dengan dua orang lelaki serentak.

”Mereka cuba menakut-nakutkan saya dengan berkata ‘berikan telefon kamu’. Apabila saya melihat mereka tidak mempunyai apa-apa senjata, saya mengambil keputusan untuk bertindak.

”Saya pasti tidak akan melakukannya sekiranya mereka mengacukan senjata,” katanya lagi.

VIDEO PERAGUT DIKUNCI TANGAN

Sumber: Siakapkeli via Dailymail

Share.

Leave A Reply