Covid-19. 631 Maut Dan Terbanyak Sehari. Ini Tindakan Drastik Kerajaan Itali | Ekoran kematian tertinggi sebanyak 631 dan 168 orang dalam tempoh sehari, ini tindakan drastik kerajaan Itali buat dunia terkesima. Baca selanjutnya.

Dasar Kuarantin Paling Ketat Di Dunia – 60 juta Penduduk Diperintah Berkurung

Jumlah kematian di Itali meningkat sebanyak 168 orang dalam tempoh 24 jam dengan 631 orang disahkan telah meninggal dunia selepas diserang virus setakat ini.

Peningkatan jumlah kematian di negara tersebut menandakan kadar kematian tertinggi setakat ini bagi negara Mediterranean yang menjadi negara terburuk di Eropah sejak kes pertama dilaporkan pada 31 Januari.

Pegawai di Rom menambah jumlah orang yang dijangkiti telah menjadi lima angka dengan 10,149 ujian positif untuk Covid-19 berbanding 9,172 hari sebelumnya.

Agensi Perlindungan Awam Negara menambah bahawa dari mereka yang mula-mula dijangkiti, 1,004 orang telah pulih sepenuhnya berbanding 724 sehari sebelumnya. Seramai 887 orang dalam rawatan intensif terhadap 733 sebelumnya.

Ia datang selepas negara memperkenalkan beberapa dasar kuarantin yang paling ketat di dunia dengan seluruh negara menghadapi sekatan perjalanan dan semua perhimpunan awam dibatalkan.

Restoran dan kafe juga mesti ditutup pada waktu senja di bawah peraturan kerajaan, sementara sekolah dan universiti akan ditutup sehingga 3 April.

Sumber: Independence UK via Siakapkeli

Share.

Leave A Reply