Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Waktu Imsak Negeri Perlis 2018. | KHALIFAH MEDIA NETWORKS – Alhamdulillah, Telah Tiba Kepada Kita Satu Bulan Yang Dinanti-nantikan Oleh Setiap Umat Islam Di Seluruh Dunia.

Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Waktu Imsak Negeri Perlis 2018.

Kedatangannya Sangat ditunggu Kerana Bulan Ini Menjanjikan Peluang Yang Bbesar Untuk Seluruh Umat Islam Meningkatkan Keimanan Dan Ketakwaan Kepada Allah SWT. Bulan Ramadan Adalah Bulan Yang Penuh Dengan Keberkatan Dan Kemuliaan.

Dari Abu Hurairah Radhiallahu ‘anhu, Maksudnya:

Rasulullah SAW Memberi Khabar Gembira Kepada Para Sahabatnya Dengan Bersabda, “Telah Datang Kepadamu Bulan Ramadan, Bulan Yang Diberkati. Allah SWT Mewajibkan Kepadamu Puasa Didalamnya. Pada Bulan Ini Pintu-pintu Syurga Dibuka, Pintu-pintu Neraka Ditutup Dan Para Syaitan Diikat, Juga Terdapat Pada Bulan Ini Malam Yang Lebih Baik Daripada Seribu Bulan, Barangsiapa Tidak Memperoleh Kebaikannya Maka Dia Tidak Memperoleh Apa-apa’.” (HR. Ahmad dan An-Nasa’i).

Puasa Secara Bahasanya Boleh Diertikan Sebagai “Menahan Diri”.

Dari Segi Istilah Syarak, Puasa Bermaksud “Menahan Diri Daripada Makan, Minum Dan Perkara-Perkara Yang Membatalkan Puasa Bermula Dari Terbit Fajar Sehingga Terbenam Matahari Dimulai Dengan Niat Berpuasa Kerana Mengharapkan Keredhaan Allah SWT.”

Di Sini Kami Kongsikan Waktu Berbuka Puasa Dan Waktu Imsak Tahun 2018 Bagi Negeri Perlis. Semoga ia bermanfaat kepada kita semua.

 

Waktu Berbuka Puasa Bagi Seluruh Negeri Perlis 2018.

Jadual Waktu Berbuka Puasa Dan Waktu Imsak Negeri Perlis 2018.

Selamat Menyambut Bulan Ramadan Dan Menjalani Ibadah Puasa.

Share.

Leave A Reply