Letupan Dan Gegaran Di Sabah. Ini Kenyataan Polis Hasil Siasatan | Kota Kinabalu – Polis Sabah tidak menerima sebarang maklumat mengenai sebarang letupan seperti dilaporkan berlaku di beberapa daerah di Pantai Barat negeri ini.

letupan labuan

Pesuruhjaya Polis Sabah, Datuk Hazani Ghazali berkata, pihaknya sudah menggerakkan beberapa pasukan melalui Ibu Pejabat Polis Daerah (IPD) untuk memantau kawasan terlibat.

“Tiada sebarang insiden sama ada berkaitan letupan atau gegaran dilaporkan setakat ini berlaku melibatkan mana-mana kawasan di Sabah.

“Kita juga sudah menjalankan siasatan dengan menghubungi beberapa lokasi penting termasuklah syarikat seperti Asian Supply Base, Petronas Chemical Methanol dan Shell Hibiscus namun tiada apa-apa insiden dilaporkan,”katanya di sini hari ini.

Tambah beliau, pihak ada menerima laporan yang mendakwa terdengar bunyi letupan kuat di beberapa lokasi Pantai Barat sebenarnya berlaku di kawasan Muara Teluk Brunei.

Sementara itu, perkara sama turut disahkan Jabatan Meteorologi Malaysia yang menyatakan setakat ini tiada sebarang amaran bencana alam termasuklah gempa bumi berlaku di kawasan terbabit.

Sumber : Kosmo

Share.

Leave A Reply