Rakaman CCTV Aksi Seorang Lelaki Tabur Tanah Depan Rumah | Aksi mencurigakan seorang lelaki yang menabur tanah atau pasir di hadapan sebuah rumah di Klaten, Indonesia menjadi tular selepas dirakam sistem televisyen litar tertutup (CCTV), lapor laman Detik semalam.

Dalam kejadian menjelang waktu maghrib Jumaat lalu itu, seorang lelaki yang menunggang motosikal berwarna putih dirakam berhenti di hadapan pagar sebuah rumah.

Selepas memberhentikan motosikalnya, dia dilihat menabur sesuatu menyerupai serbuk yang digenggam dengan tangan kirinya.

Selepas melakukan perkara mencurigakan itu, lelaki itu pantas meninggalkan lokasi tersebut.

Rakaman video tersebut dimuat naik oleh pemilik rumah itu. Dia meminta bantuan orang ramai untuk mengecam pelaku berkenaan.

“Bagi sesiapa yang mengetahui ciri-ciri lelaki ini, saya memohon dengan baik agar anda meluruskan niat serta tujuan.

“Dia menabur barang berupa pasir atau tanah di hadapan rumah. Lelaki itu menaiki motosikal dengan nombor pendaftaran AD 3174 Q,” tulis individu berkenaan pada hantaran tersebut.

Tambahnya, dia ada mengejar lelaki tersebut, namun gagal menangkapnya serta hanya sempat menulis nombor pendaftaran motosikal itu.

Video itu menjadi tular dengan ramai netizen memberi peringatan kepada pemilik rumah tersebut agar berhati-hati.

“Hati-hati kerana ia mungkin tanah kubur. Dahulu, rumah dan kedai makan ibu saya pernah ditabur dengan tanah kubur dan ibu saya disihir sebelum meninggal dunia,” kata seorang pengguna.

“Hati-hati kak. Mungkin dia mengirim ilmu sihir guna tanah kubur. Nanti, cuba siram air dan baca ayat Kursi, surah Al Fatihah dan An Nas agar tidak terjadi perkara-perkara yang tidak diingini,” komen seorang lagi.

Sumber : Kosmo

Share.

Leave A Reply