SEBAK. Video Ibu Wakil Arwah Anak Ke Majlis Konvokesyen . |Melihat anak sendiri merangkul segulung ijazah di atas pentas dalam majlis konvokesyen adalah detik paling berharga bagi semua ibu-bapa.

konvo

Namun, saat-saat itu tidak dapat dirasai oleh seorang ibu ini apabila anaknya yang bakal bergraduasi itu telah ‘pergi’ meninggalkannya terlebih dahulu.

Begitulah kejadian seperti dalam rakaman video yang tular di media sosial baru-baru ini, di mana seorang ibu tampil ke majlis konvokesyen anaknya di Universitas Wiraldora, Wilayah Indramayu.

Agak menyentuh hati, gelagat si ibu itu datang dengan membawa gambar potret anaknya, Radja Adam Dzagwan yang telah meninggal dunia sebelum itu, dipercayai akibat sakit.

Arwah Radja Adam merupakan mahasiswa Fakultas Hulum Unwir Indramayu.

Ketika waktu kejadian, sambil diiringi seorang wanita, si ibu tersebut berjalan sambil menangis sebelum menerima skrol ijazah daripada reaktor.

Detik sedih itu diiringi nyanyian lagu oleh sekumpulan koir dan turut bergema dengan sorakan tepukan tangan oleh siswa-siswa graduasi yang lain.

“Ia semakin menangis saat menjalani proses tersebut.

“Sebab seharusnya sang anaklah yang menerima ijazah itu, namun Allah SWT berkata lain, puteranya dipanggil menghadap Yang Maha Kuasa,” memetik laporan Radarcirebon.

Bagaimanapun, tarikh dan waktu peristiwa menyayat hati itu tidak dinyatakan.

Sumber : Siakapkeli

Share.

Leave A Reply